Minettien vaikuttava dynastia sai jatkoa: Junioreille MM-kultaa ja aikuisille MM-hopeaa, nokialaiset edustivat joukkueissa vahvasti

Viisi nokialaista voimistelijaa osallistui tämänvuotisiin joukkuevoimistelun maailmanmestaruuskisoihin marraskuun lopulla.

Minetit pystyi parantamaan alkukilpailusta suoritustaan. Kuva marraskuun puolivälistä, jolloin joukkue esitti kilpailuohjelmansa tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

9.12.2022 11:00

Minetit ei kyennyt uusimaan maailmanmestaruuttaan joukkuevoimistelun MM-kisoissa, jotka järjestettiin Itävallan Grazissa marraskuun lopulla. Tampereen Sisun, jyväskyläläisen Illusionin ja Sport Club Vantaan edustajista koostuva Minettien joukkue saavutti yhteispisteet 38,200, joka riitti MM-hopeaan.

Kaikesta huolimatta Mineteissä oltiin sunnuntaisen loppukilpailun jälkeen hyvillä mielin. Joukkueessa oli paljon aikuisten MM-kisojen ensikertalaisia. Viime vuoden mestarijoukkueesta mukana oli nyt vain kaksi, molemmat nokialaisia: Iinu Häkkinen ja Adaliina Niininen. Muut hopeajoukkueeseen kuuluvat olivat Ellen Aspholm, kapteeni Sanni Hartman, Sara Hyötyläinen, Katariina Järventausta, Anna Miettinen, Lara Pietilä ja Sini Tapio.

”Oli tosi hyvä suoritus, yksi kauden parhaista. Vahva kokonaisuus”, Minettien valmentaja Teija Kukkala kommentoi MM-hopeaa.

Vuoden 2015 maailmanmestaruuden jälkeen joukkue on saavuttanut joka vuosi joko MM-kultaa tai -hopeaa. Mestaruuksia Mineteillä on kolme.

Minetit harjoitteli ohjelmaansa viimeiseen asti omassa kotisalissaan Ikurissa. Joukkueessa harmitti se, etteivät kaikki parhaat joukkueet olleet mukana, kun Venäjä oli suljettu sen aloittaman hyökkäyssodan vuoksi. Kuva MM-kisaviikon harjoituksista.

Tietoinen riski

Minetit alkoi työstää vasta kesäkuussa uutta kilpailuohjelmaansa, jonka teemana on elämäntarina filminauhana.

Uudessa ohjelmassa on paljon liikkeitä, sillä se on tehty vuodenvaihteessa voimaan astuvia sääntömuutoksia silmällä pitäen.

Kukkalan mukaan uusi kilpailuohjelma oli tietoinen riski. Hänen mukaansa riskin ottaminen ei kuitenkaan liittynyt siihen, että lajin mahtimaa Venäjä ei saanut osallistua MM-kisoihin. Sen sijaan Minetit halusi alkaa harjoitella jo vaikeampaa ohjelmaa, koska he voivat jatkaa samalla ohjelmalla ensi vuoden alussa.

”Suomalaisilla on ehkä enemmänkin tekemistä piruettien ja dynaamisten tasapainojen kanssa, koska meillä ei ole ehkä niin vahvaa balettitaustaa kuin itäblokin mailla on. Halusimme kehittää myös sitä ja omia urheilijoitamme kohti tulevaa sääntömuutosta ja vaikeustason lisäämistä.”

Muun muassa upeita nostoja sisältävällä ohjelmalla Minettien on tarkoitus kilpailla myös toukokuun EM-kotikisoissa, jotka järjestetään Vantaalla. Silloin tavoitteena on voittaa mestaruus.

Junioreille nuorten maailmanmestaruus

Vuoden 2021 kotikisojen MM-hopeamitalisti Minetit Junior nousi Itävallan Grazissa pidetyssä MM-tapahtumassa tavoitteeseensa kirkastaen sijoituksensa upealla ja ilmaisullisella suorituksella kullaksi kaikkiaan 20 joukkueen sarjassaan. Joukkueessa voimistelee kolme nokialaista voimistelijaa: Serafiina Niininen, Lilja Peurakoski ja Minttu Malinen. Muut joukkueen jäsenet ovat Tilda Holappa, Ella Koskinen, Jenni Hyytiäinen sekä Minttu Mikkola.

Odotettavissa on, että nuorten mestarijoukkueesta osa voimistelijoista siirtyy naisten edustusjoukkueeseen. Tähän vaikuttavat jo ikärajatkin.

Nuorten MM-hopeaa otti Bulgarian maajoukkue tuloksella 37,550 ja MM-pronssia pääkaupunkiseudun OVO Junior Team yhteispisteillä 37,250.

Ensi vuonna joukkuevoimistelun MM-kisat käydään Kazakstanin Almatyssä marraskuun lopussa.

Minetit Juniorin kisaohjelma oli feenikslintuteemainen.

Luitko jo nämä?

Mainos