BC Nokia palasi voittokantaan Uudessakaupungissa

29.10. 10:11

Uudessakaupungissa pelattiin perjantai-iltana mielenkiintoinen Korisliiga-ottelu. Vastakkain olivat edellisen pelinsä voittanut kotijoukkue Korihait ja kolme peräkkäistä tappiota ottanut BC Nokia.

Korihaiden päävalmentajana toimii monta vuotta Greg Gibsonin apuvalmentajana ollut Tero Vasell. Tämä taisto päättyi Gibsonin eduksi jatkoajan jälkeen vieraslukemin 83–85 (25–18, 18–25, 23–18, 8–13, 9–11).

”Levypallot olivat ihan ok. Menetyksiä tulee liikaa, mikä on ollut koko kauden meidän heikkoutemme. Pelasimme aikaa kovaa ja saimmekin vastustajan monet heittopaikat torjuttua”, Gibson sanailee.

Antero Lehto oli tyytyväinen siihen, että joukkue pääsi takaisin voittojen tielle. Se oli tärkeää koko tiimille.

”Voitto tuli ja kotimatka on varmasti mukava. Meille tuli liikaa menetyksiä kummassakin päässä. Me teemme edelleenkin karmean määrän virheitä kentällä. Nyt saimme aika hyvin luotua hyviä heittopaikkoja. Perrionin Callandretin paluu oli tosi tärkeä, mutta näkihän sen, ettei alaraajavamma ollut kokonaan parantanut”, Lehto toteaa.

Kovaäänisiä puheita

Korihait sai otteluun hyvän alun, kun kahdessa minuutissa lukema oli jo 10–2. Näistä Joni Herrala upotti kahdeksan.

Pikkuhiljaa Näädät sai pelistä kiinni. Nokialaiset saivat ensimmäisen kerran johtoaseman lukemissa 34–35. Kaksi ensimmäistä neljännestä pelattiin lopulta tasoihin 43–43. Mutta menetyksiä oli tullut liikaa.

Kolmatta neljännestä Korihait vei pienin marginaalein. Viimeiselle kympille lähdettiin Korihaiden johtaessa 66–61. Aikalisillä päävalmentaja Greg Gibson piti kovaäänisiä puheita pelaajilleen.

Ottelun viimeinen minuutti oli kovaa vääntöä. Korihait johti 74–72 puoli minuuttia ennen loppusummerin soittoa. Alan Herndon (18/9) tuli esille, otti levypallon ja tasoitti ottelun lukemiin 74–74. Lopussa ei juhlittu pisteillä, ja ottelu meni viiden minuutin jatkoajalle.

Jatkoajalla Näädät hallitsi ja oli heitoissa tarkempi. Näin pisteet matkasivat Nokialle.

”Nyt täytyy toivoa”

Jatkoajalla puolikuntoinen Perrion Callandret nousi esille viidellä pisteellä. Kokonaissaldo illasta oli 30 minuuttia 11/8.

”Perrionin ei pitänyt pelata nyt, mutta sinnikkäästi hän tuli peliin mukaan. Hän ei ollut käynyt treeneissä eikä pelannut 16 päivään. Nyt täytyy toivoa, että lopullinen tervehtyminen tapahtuisi ennen tulevia otteluita”, Gibson jatkoi.

Xavier Ford teki tupla-tuplan 14/10 ja hänen peliaikansa oli 35 minuuttia. Johnathan Stove teki 25 minuutissa vain neljä pistettä ja sai kaksi levypalloa. Mikael Laihonen pelasi 31 minuuttia ja sai kasaan 13 pistettä, kuusi levypalloa ja kuusi menetystä.

Niko Mattila teloi sormensa, mutta palasi sisukkaasti kentälle sormet teipattuna. Pisteitä kertyi lopulta yhdeksän, syöttöjä viisiä. Kalle Peltosen saldot illan ottelusta olivat 10/2.

Tulevalla viikolla Näädillä on tiistaina kotiottelu Katajaa vastaan. Perjantaina Kauhajoki tulee Näätä-luolaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos