Lahti väänsi voiton tasaisessa kamppailussa

Johnathan Stoven 29 pistettä eivät riittäneet viemään BC Nokiaa kotivoittoon Lahtea vastaan. Tiukka ottelu päättyi vieraiden eduksi kahdella pisteellä.

21.10. 22:45

Miesten Korisliigan hyvin aloittanut BC Nokia otti kolmesta ensimmäisestä ottelusta voitot. Nyt on tullut kolme peräkkäistä tappiota.

Viimeisin perjantaina palloiluhallilla, kun Pieti Poikolan valmentama Lahti väänsi tasaisesta ottelusta voiton. Loppulukemat Lahden vierasvoitto pistein 74–76 (16–18, 23–18, 17–22, 18–18). Perrion Callandret oli edelleen jalkavaivaisena pois kokoonpanosta.

”Näytimme sisua ajoittain, mutta emme tarpeeksi. Heillä oli paljon enemmän hyökkäys­levypalloja ja pallon hallintaa. Meidän pitää pelata näillä osa-alueilla paremmin ja voittaa 50/50-pallot. Meidän täytyy pitää huoli, että vastustaja saa vain yhden heiton. Meillä oli 21 menetystä, joka oli aivan liikaa”, toteaa apuvalmentaja Tanner Massey.

Ottelu oli koko ajan tasaista ja suurimmillaan kotijoukkueen johto oli 39–36. Lahden johto oli pahimmillaan yhdeksän pistettä. Viimeisen neljänneksen aikana Lahti johti parhaimmillaan kuudella pisteellä. BC Nokia johti koko ottelussa 4,5 minuuttia, Lahti 30,5 minuuttia.

Ykkösheittäjä jälleen Stove

Yksi tappion aiheuttaja oli menetykset. Kotijoukkueella oli 21 menetystä, ja niistä Lahti rankaisi 31 pisteellä. Lahdella menetyksiä oli vain 12.

Näätien ykkösheittäjä oli, kuten monessa edellisessä ottelussa, Johnathan Stove. Peliaika oli yli 37 minuuttia, jonka aikana syntyi 28 pistettä. Mm. neljä onnistunutta kolmosta seitsemästä. Mutta +/-tilasto näytti -3.

Xavier Ford teki yhtä monta pistettä kuin kahdessa edellisessä yhteensä eli 11. Peliaika 28 minuuttia. Ei siis mikään hyvä esitys.

Alan Herndonin tilastot näyttivät 13/6. Suomalaispelaajien näytöt olivat aika lailla heikkoja. Niko Mattila oli piristynyt kahdesta edellisestä pelistä (1 piste yhteensä). Nyt tilastoihin merkinnät 7/6/5s. Kalle Peltonen 6/5, Antero Lehto 6/2, Hugo Boman 2/1 ja Mikael Laihonen 0/5.

En tiedä montako menetystä meillä oli. Liikaa niitä tuli. Ei tuollaisilla määrillä voi voittaa. Meillä on ollut muissakin peleissä paljon. Meidän pitää enemmän keskittyä ja pitää pallosta parempaa huolta”, ihmetteli Niko Mattila.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos