Kouvot murskasi aneemisesti pelanneen BC Nokian Korisliigassa

BC Nokian tappioton putki päättyi Kouvoja vastaan pelatussa ottelussa.

Alan Herndon teki 20 pistettä ja otti 8 levypalloa Kouvoja vastaan. Sarjapisteet lähtivät kuitenkin Kouvolaan selvällä erolla.

15.10. 19:48 | Päivitetty 15.10. 20:29

Lauantai-iltaan asti Korisliigan ainoa tappioton joukkue oli BC Nokia. Mutta enää ei ole, sillä lauantaina palloiluhallille tullut yleisö näki Kouvojen näytöksen. Vieraat murskasivat hyvin aneemisesti pelanneen BC Nokian murskalukemin 63–91 (14–21, 23–20, 17–24, 9–26). Mutta yleisölle tarjottiin pelin jälkeen mahtavia donkkeja, kun maailman kuulu Jordan Kilganon oli elementissään. Näin nokialaiset saivat jotain lohtua surkealle joukkueen esitykselle.

Ei auta selitellä, että Perrion Callandret oli jalkavaivaisena poissa. Mies on ollut joukkueen pelinrakentaja ja pelin sielu.

”Erittäin huono esitys. Olimme huonoja. Emme pystyneet pelaamaan kovaa peliä. Onnittelut Kouvoille. He ansaitsivat voittaa. En tiedä, mikä meidän mindset oli, mutta se ei ollut ainakaan, että pelaamme koripalloa puolustuspäässä. Olemme olleet onnekkaita aiemmin, tänään saimme nenillemme”, toteaa silmin nähden pettynyt päävalmentaja Greg Gibson.

Ensimmäisellä neljänneksellä kotijoukkue johti muutamaan otteeseen parilla pisteellä. Tuon jälkeen ei kotijoukkue päässyt johtoasemaan.

Suurin johto Kouvoilla oli 28 pistettä. Levypallopelissä Kouvot oli parempi luvuin 43–33. Menetyksiä kotijoukkueelle tuli 21, mikä on liikaa. Kouvot teki kotijoukkueen menetyksistä 20 pistettä, kun BC Nokia sai Kouvojen vastaavista vain kahdeksan pistettä.

Johnathan Stove uurasti kentällä ja sai kasaan 22 pistettä, neljä levypalloa, kolme syöttöä ja neljä menetystä. Alan Herndonin saalis oli 20/8. Kalle Peltonen onnistui levypallopelissä, joita hän nappasi 10. Pisteitä tuli sarakkeeseen viisi. Xavier Fordin saalis oli 6/5. Antero Lehto ja Mikael Laihonen pussittivat kumpikin viisi pistettä.

”Täytyy antaa kaikki kunnia Kouvoille. He pelasivat hienon matsin. He hallitsivat ottelua alusta loppuun asti. Koko ajan oltiin perässä. Meillä oli koko matsin ajan vaikeuksia Kouvojen nopeiden takamiesten kanssa”, toteaa Antero Lehto.

Kouvoista viisi pelaajaa pääsi yli 10 pisteen. Joel Mäntynen oli Kouvojen kotimaisista pelaajista tehokkain. Pisteitä hän pussitti 18, otti kuusi levypalloa ja sama määrä tuli syöttöjä.

Oikaisu 15.10.2022 kello 20.27: Artikkelissa oli nimivirhe kahden pelaajan nimessä. Jordan Kilganonin nimi oli virheellisesti Jordan Kilgandon, ja Xavier Fordin nimi virheellisesti Xavier Fiord. Oikeat nimet ovat Jordan Kilganon ja Xavier Ford.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos