KrP joutui lopussa ahtaalle OLS:n kanssa – voitolla Näädät kipusi sarjakärkeen

Juuso Ahola (kesk.) iski KrP:n valkopaidoille kolme maalia OLSia vastaan. Täydet sarjapisteet jäivät kapteeni Joona Rantalan (takana) miehistölle lopulta vain maalin erolla 9-8.

9.10. 19:16

Nokian KrP hävisi viime kaudella kahdesti OLS:lle, mutta sunnuntain ottelussa Näädät pystyi pitämään johdon loppuun saakka.

Tiukalle se kuitenkin otti, sillä OLS tuli ottelun viimeiset minuutit lujaa 6–5-vastaan. Joukkue pääsi vajaa minuutti ennen loppua maalin päähän. Ottelu päättyi lopulta lukemin 9–8 (4–1, 3–2, 2–5). OLS:n kolme viimeistä maalia tulivat viimeisen 1,5 minuutin aikana.

KrP siirtyy sarjaykköseksi 16 pisteellä seitsemästä ottelusta. Seuraavina ovat TPS (5/14) ja Oilers (7/14). Classic on neljäntenä (6/13). Seuraavana Indians (7/13).

”Annoimme kunnon viihdettä yleisölle koko rahan edestä. Ei vaan, kun kaveri pelaa 5–6-vastaan ja heittelee palloa maalille, on siellä joku sutimassa sitä sisään. Mutta kyllä viime keskiviikon paikallispelin voiton ilo oli tallella”, toteaa päävalmentaja Janne Kainulainen.

Näätien johto oli parhaimmillaan, kun maalitilanteet olivat 9–5 ja 5–1.

”Meillä oli jokaisessa erässä huono alku. Kyllä mielellämme otamme näitä kolmen pisteen voittoja. Nyt on jäljellä kolme ottelua ennen MM-kisataukoa. Ne täytyy hoitaa kunnialla, jotta tauolle päästäisiin hyvissä asemissa”, Kainulainen sanoo.

Ketju Joonatan Kovanen (0+1), Juuso Ahola (3+1) ja Joona Rantala (1+2) oli kentän teho-osa. Henri Johansson iski tehot 2+2, Mikko Laakso 1+2 ja Olli Arkkila 0+2.

”Peli oli aika vaihtelevaa. Emme olleet hyviä, emmekä huonoja, mutta hyvällä puolella oltiin kaveria parempia. Ottelun lopussa OLS pommitti maalin eteen vetoja, ja siellä oli sutijoita. Meidän olisi pitänyt paremmin peittää vedot”, toteaa Näätien kapteeni Joona Rantala.

Rantala on pelannut vuorotellen sentterinä Juuso Aholan kanssa. Hän pitää sitä monipuolisuutena. ”Kolme ottelua ja ei ole mahdoton ottaa yhdeksän pistettä. Meillä on koko ajan parantunut peli.”

Maalivahtiosastolla Miki Saarinen torjui 20 laukausta. Saarisen suorituksessa oli useita huippuottoja. OLS:n maalilla torjui Roni Tuononen voi olla tyytyväinen iltaansa, vaikka yhdeksän osumaa sujahtikin selän taakse. Torjuntoja Tuonoselle kertyi 14.

Ensi torstaina Näätien pelit jatkuvat Tampereen Raholassa, kun vastaan tulee sarjanousija FBC-Turku.

Luitko jo nämä?

Mainos