Nokialainen Henna Kaasalainen mitteli kovassa seurassa Istanbulin MM-lavalla – Kyykyssä nousi lähes 200 kiloa

Nokialainen Henna Kaasalainen tähtää seuraavaksi nuorten EM-lavalle, kuva viime maaliskuun SM-kisoista.

19.9.2022 15:29

Nokialaista MaxPoweria edustava Henna Kaasalainen ja Parkanon Puntin Nuutti Mansukoski mittelivät menestyksekkäästi Turkissa järjestetyissä nuorten voimanoston MM-tapahtumassa. Molemmat nousivat lavalle 23-vuotiaiden ikäluokassa Istanbulin helteessä 4. syyskuuta.

Kaasalaisen sarja alle 84 kiloa oli kovatasoinen, mistä kertoo se, että nokialaisen yhteistuloksessa 23-vuotiaiden ikäluokkaan sekä avoimeen luokkaan tekemä uusi Suomen ennätys 505 kiloa riitti nyt viidenteen sijaan. Kaikkiaan sarjassa urakoi kymmenen urheilijaa. Kaasalainen sijoittui jalkakyykyssä ja maastanostossa kolmanneksi tuoden tuliaisiksi siis kaksi pronssista lajimitalia.

Jalkakyykyn tulos 195 kiloa sivusi Kaasalaisen omaa ennätystä sekä hänen halussaan olevaa Suomen ennätystä. Penkkipunnerruksessa nokialainen kesytti 97,5 kiloa, mikä sivusi omaa ennätystä voimanostokisoissa, tosin kärkikolmikko pääsi penkissä Kaasalaiselta karkuun.

Maastanoston 212,5 kilon paketti on sekin uusi SE-tulos juniorien alle 84 kilon painoluokkaan. Lopulta kokonaiskisan MM-pronssiin Kaasalaisellejäi matkaa vain 2,5 kiloa, joten taistelu oli mitalien osalta todella tiukka.

”Nämä olivat viimeiset MM-kisani junioreissa ja olen tyytyväinen tuloksiin, mutta sijoitus ei tällä kertaa lämmittänyt. Tästä on kuitenkin oikein hyvä lähteä treenaamaan kohti marraskuun EM-kisoja", tuumasi Kaasalainen.

Oikaisu 20.0. kello 7.44: Korjattu otsikkoa, jossa oli virheellisesti mainittu kyykyn tilalla yhteistulos. Kaasalaisen kyykkytulos oli lähes 200 kiloa, ei yli 500 kiloa.

Luitko jo nämä?

Mainos