Golfpiste: Syy nokialaisgolffari Sami Välimäen pitkään kilpailutaukoon oli sydänlihastulehdus – Oli lähes viikon sairaalassa

Sami Välimäki joutui lähes viikoksi sairaalaan, ja harjoitustauko venyi kuukauden mittaiseksi.

Golfammattilainen Sami Välimäki kilpailee tällä viikolla Lontoossa. Sami Välimäki kuvattuna syyskuussa 2020.

7.9. 10:48

Moni suomalaisen kilpagolfin seuraaja lienee ihmetellyt viime aikoina Euroopan-kiertueella pelaavan Nokia River Golfia edustavan Sami Välimäen pitkää kilpailutaukoa varsinkin, kun ennen sitä pirkkalalainen teki pitkästä aikaa useassa kilpailussa peräkkäin mukavaa tulosta.

Nyt syy Välimäen yli kuuden viikon kilpailutaukoon on selvinnyt. Verkkomedia Golfpiste.com uutisoi keskiviikkona, että Välimäellä on ollut sydänlihastulehdus, ja sen takia hän oli melkein viikon ajan sairaalahoidossa.

”On ollut vähän terveyshuolia, kun sain sydänlihastulehduksen kuukausi sitten”, Välimäki kertoi Golfpisteelle.

Välimäki meni lääkäriin rintakipujen takia. Kun syyksi todettiin sydänlihastulehdus, hän joutui lähes viikon ajaksi sairaalaan tarkkailtavaksi.

”Olin mahataudissa ja sain ilmeisesti sitä kautta tämän tulehduksen aiheuttaneen viruksen. Huonoa tuuria vain”, Välimäki sanoi Golfpisteelle.

Pelaa Lontoossa

Tällä viikolla Välimäki on mukana Lontoon lähistöllä Wentworthin kentällä pelattavassa kilpailussa, joka kuuluu Euroopan-kiertueen suurimpiin.

Lähtökohdat kilpailuun ovat kaukana normaalista, sillä Välimäelle tuli kuukauden mittainen harjoitustauko. Kaksi viikkoa sitten hän pääsi varovasti kävelemään.

”Kilpailussa ei ole minkäänlaisia tavoitteita. Hyvä jos pystyn pelaamaan”, Välimäki sanoi Golfpisteelle.

Välimäki kilpaili viimeksi 24. heinäkuuta päättyneessä kilpailussa Englannissa. Silloin hän sijoittui 16:nneksi. Sitä ennen kolmessa kilpailussa tuli sijat neljä, 30 ja 24.

Neljäs sija Saksassa oli Välimäen paras lähes kahteen vuoteen.

Kesäkuussa Välimäki siirtyi englantilaisen Liam Jamesin valmennukseen. Aikaisemmin häntä valmensi pitkään espoolainen Timo Karvinen.

Luitko jo nämä?

Mainos