BC Nokia sai uuden jenkkivahvistuksen – Kokenut pelaaja on ehtinyt pelata useissa maissa

206-senttinen Alan Herndon pelasi viime kaudella Puolassa.

6.9. 13:14

Maanantaina saapui Nokialle BC Nokian neljäs yhdysvaltalainen pelaaja. Hän on 206-senttinen ja 27-vuotias Alan Herndon, joka on ehtinyt pelata kotimaan lisäksi jo viidessä eri maassa. BC Nokia tiedotti asiasta tiistaina.

Herndon pelasi yliopistouransa Wyomingin yliopistossa vuosina 2013–2018, jossa hänet valittiin seniorikaudellaan Mountain West -konferenssin kauden parhaaksi puolustajaksi sekä median että valmentajien puolesta. Neljännellä kaudellaan Wyomingissa Herndon tilastoi 11,9 pistettä, 5,7 levypalloa, 2,0 syöttöä ja 2,2 torjuntaa ottelua kohden.

Yliopistouransa jälkeen Herndon lähti maailmalle ammattilaiseksi. Hän on pelannut muun muassa Turkissa, Japanissa, NBA G Leaguessa, Kreikassa, Hollannissa ja Puolassa.

Viime kaudella Herndon pelasi Puolan pääsarjan Astoria Bydgoszczissa, jossa hän tilastoi 7,0 pistettä, 4,2 levypalloa, 1,2 syöttöä ja 0,9 torjuntaa ottelua kohden.

”Laadukasta isoa pelaajaa ei ole helppo löytää. Alan on kaveri, joka pystyy joukkueemme teeman mukaisesti tekemään paljon eri asioita. Hän pystyy postaamaan, juoksemaan kenttää ja heittämään myös kaukaa”, Näätien päävalmentaja Greg Gibson kertoi uudesta vahvistuksestaan BC Nokian tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan Herndon tuntee myös Xavier Fordin pitkän ajan takaa, joten heidän kemiansa ovat jo ennalta kohdillaan.

BC Nokialla on Herndonin lisäksi pelaajasopimukset Xavier Fordin, Johnathan Stoven, Elias Sauramon, Perriot Callandretin, Kalle Peltosen, Mikael Laihosen, Antero Lehdon, Niko Mattilan, Antti Ahosen ja Hugo Bomanin kanssa. Joukkuetta valmentaa Greg Gibson, jonka apuna on Tanner Massey. Fysioterapeuttina toimii Tommi Tatti ja huoltajana Jukka Schnabel.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos