Absurdi tilanne uhkaa tehdä BC Nokiasta kodittoman: ”Löytyykö Suomesta kaupunki, joka haluaa Korisliiga-joukkueen?”

BC Nokian suurimmat murheet eivät liity ensi kauteen, vaan tulevaisuuteen.

BC Nokian Eelis Korhonen ajamassa korille Nokian palloiluhallissa. Punapaitaisille Ura-Basketin pelaajille vierailu Nokialla toi viime huhtikuun alussa kauden ensimmäisen tappion.

19.8.2022 15:20

Pirkanmaan miesten Korisliiga-seurojen kokoonpanot alkavat hahmottua 30. syyskuuta alkavalle kaudelle. Paikalliskilpailija BC Nokia julkisti perjantaina ensi kauden kolmannen ulkomaalaishankintansa nimen. Nokialle saapuva Xavier Ford on 29-vuotias ja 203-senttinen laituri. Ford on pelannut urallaan lukuisissa ammattilaissarjoissa, viimeisimpänä Unkarin pääsarjan Kaposvári KK:ssa 13,3 pisteen ja 6,1 levypallon ottelukeskiarvoilla.

Ford, laituri Perriot Callandret ja takapelaaja Johnathan Stove ovat kaikki 26–29-vuotiaita, joilla on useamman kauden ammattilaiskokemus. Usein Korisliigaan hankitaan yhdysvaltalaisia suoraan yliopistosta, sillä tällöin pelaajat ovat halvempia – mutta toisaalta myös suurempia arvoituksia kokemattomuutensa vuoksi.

”Ulkomaalaisten kanssa olemme olleet tarkempia, mutta markkina käy kuumana. Pelaajia on tarjolla aivan hirveästi. Kun lähtee valitsemaan meidän budjetillamme oikeita, niin se on haaste. Toivon, että olemme tehneet kotiläksymme hyvin”, BC Nokian manageri Marko Pirhonen taustoitti.

”Meillä on ison miehen paikka auki, mutta näillä näkymin tulokkaita ei meillä ensi kaudella pelaa.”

BC Nokian ensi kauden kotimainen runko on valmis. Palettia johtaa kaiken nähnyt ja voittanut takapelaaja Antero Lehto. Takapelaaja Niko Mattila sekä sentterit Kalle Peltonen ja Mikael Laihonen ovat oikeinkin mairittelevia suomalaishankintoja BC Nokialle.

”Olen todella tyytyväinen [kotimaisiin] tulijoihin, eikä heitä tarvinnut liikaa houkutella”, Pirhonen iloitsi.

Palloiluhalli kysymysmerkkinä

BC Nokian suurimmat murheet eivät liity ensi kauteen, vaan tulevaisuuteen. Nokian palloiluhalli oli purku-uhan alla jo viime keväänä, mutta anniltaan keskinkertainen halli sai jatkoaikaa vuodella. Nokialle jo tovin kaavailtu uusi palloiluhalli sai toukokuussa 750 000 euron valtionavustuksen, mutta kipeästi kaivattu halli ei BC Nokiaa avita vielä syksyllä 2023.

”Sen verran voin sanoa, että tilanne on hurja. Pelaamme Korisliigaa seitsemättä vuotta ja tiedämme, että Nokian palloiluhalli menee huhtikuussa jyrän alle. Jos ja kun pelaamme pudotuspelejä loppuun asti, meille ei ole pelipaikkaa. Eikä sitä seuraavaksi kaudeksi”, Pirhonen manaa.

”Löytyykö Suomen maasta kaupunki, joka haluaa Korisliiga-joukkueen? Tai sitten mennään Tallinnaan pelaamaan. Nämä ovat ihan relevantteja heittoja. Ratkaisuja täytyy saada hyvin nopeasti. On meillä varasuunnitelmia, mutta jos ajatellaan yritystoimintaa, jossa on toistakymmentä henkeä palkkalistalla, etkä tiedä onko sinulla vuoden päästä työtiloja, niin onhan se absurdi tilanne.”

Nokian kaupunginhallitus päätti maanantaisessa kokouksessaan käynnistää uudelleen Nokian palloiluhallin kokonaisurakan kilpailutuksen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos