Frisbee European Open tuo Nokialle tuhansia katsojia ja ruuhkauttaa liikenteen – tässä ohjeet katsojille

Nokialaisille European Open on loistava tilaisuus tutustua maailman huippupelaajien taitoihin. Turnausta pääsee seuraamaan maksutta.

Jussi Meresmaa on yksi kilpailun järjestäjistä. Hän on yksi Suomen menestyneimpiä frisbeegolfaajia.

20.7. 12:54

Torstaina virallisesti alkava Frisbee European Open tuo Nokian katukuvaan kansainvälistä väriä ja tunnelmaa. Kansainvälisesti arvostettu nelipäiväinen PDGA Major-luokan yksilökisa käydään Nokian keskusurheilukentän alueella.

Kilpailijoita ammattilaisturnauksessa on 14 maasta.

Turnausta järjestämässä oleva Jussi Meresmaa arvioi, että tapahtuma kerää ainakin 5 000 katsojaa.

”Se tulee näkymään ruuhkina ruokapaikoissa, liikenteessä ja pysäköinnissä”, Meresmaa ennakoi.

Kilpailun järjestäjät ovat tehneet yhteistyötä useiden tahojen kanssa pysäköintipaikkojen löytämiseksi. Yhteistyötä on tehty muun muassa Prisman ja Nokian kaupungin kanssa.

”Pysäköintipaikat eivät välttämättä riitä vieläkään. Pysäköintiin kannattaa varata aikaa.”

Kannattaa mennä katsomaan

Nokialaisille European Open on loistava tilaisuus tutustua maailman huippupelaajien taitoihin. Turnausta pääsee seuraamaan maksutta.

”Frisbeegolf on erittäin yleisöystävällinen laji”, Meresmaa kehuu.

Kisaa pääsee seuraamaan jättiscriiniltä. Katsomossa on paikat tuhannelle. Ja ellei laji itsessään kiinnosta, jäähallista ja sen liepeiltä löytyy katuruokaa, suolaista ja makeaa.

Laji vaatii keskittymistä. Sen vuoksi Meresmaa toivoo, ettei varsinkaan ratojen varsille mentäisi aivan pienten lasten tai lemmikkien kanssa.

”Frisbeegolfia seurataan suhteellisen hiljaa. Toki kannustaminen ja aplodit ovat ok.”

Meresmaa toivoo myös, että yleisö pitäisi puhelimia äänettömällä.

Kisajärjestäjien verkkosivuilla muistutetaan myös siitä, että radalla kisaa seuraavien kannattaa pitää silmällä kiekkoja, sillä myös parhaat pelaajat tekevät virheitä.

Lisäksi sivuilla muistutetaan siitä, ettei väylille pidä mennä silloin, kun niitä pelataan. Kun pelaaja heittää tai keskittyy heittoonsa, on vältettävä liikkumista, jos on pelaajan näkökentässä. Salamaa ei pidä käyttää kuvattaessa.

Nimikirjoituksia voi pyytää pelaajilta, mutta vasta kierrosten jälkeen, kun he ovat palauttaneet tuloskorttinsa. Paras paikka on lähellä viimeistä pisteytysasemaa, turnauskeskuksessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos