Murhasaaren ohituskaista myös naapurikunnan etu – Sastamalalaisedustaja esittää kunnostukseen 10 miljoonaa euroa - Urheilu - Nokian Uutiset

Murhasaaren ohituskaista myös naapurikunnan etu – Sastamalalaisedustaja esittää kunnostukseen 10 miljoonaa euroa

Kansanedustaja Arto Satosen (kok) mukaan alueelle tulisi rakentaa myös riista-aitaa ja parantaa valaistusta.

Pirkanmaan ely-keskus on tehnyt suunnitelmaa ohituskaistan rakentamiseksi Murhasaaresta Porin suuntaan.

8.10. 15:52 | Päivitetty 8.10. 16:01

Sastamalalainen kokoomuskansanedustaja Arto Satonen esittää 10 miljoonan euron määrärahaa osoitettavaksi valtatie 11:n liikenteen sujuvoittamiseksi. Satonen on jättänyt talousarvioaloitteen valtatie 11:llä Nokialla sijaitsevan Murhasaaren ohituskaistan rakentamiseksi.

Lue lisää: Valtatielle 11 luonnostellaan uutta ohituskaistaa Murhasaaren sillalta Poriin päin – rahoitus ja aikataulu vielä auki

Satonen perustelee esitystään sillä, että Tampereen ja Porin välinen valtatie 11 on merkittävä väylä teollisuudelle ja sillä, että myös henkilöliikenne on kasvanut tiellä erityisesti välillä Nokia-Häijää.

Pirkanmaan ely-keskus on laatinut alueelle tiesuunnitelmaa, jossa suunnitellaan reilun kahden kilometrin mittaista, keskikaiteellista ohituskaistaa Murhasaaren sillalta Porin suuntaan.

Satosen mukaan ohituskaista on tarpeen, sillä alueen mäkisyyden takia nopeudet vaihtelevat runsaasti etenkin raskaalla liikenteellä. Raskaan liikenteen nopeudet voivat laskea paikoittain jopa alle 40 kilometrin tunnissa jyrkän ylämäen vuoksi.

”Tämä aiheuttaa liikenneturvallisuusriskejä. Ohittaminen on haastavaa puutteellisten ohitusnäkemien vuoksi”, Satonen toteaa tiedotteessaan.

Vuosien 2014–2018 välillä Murhasaaresta noin 3 kilometriä Porin suuntaan ulottuvalla alueella tapahtui 15 onnettomuutta, joista suurin osa oli riistaonnettomuuksia. Henkilövahinkoon johtaneita onnettomuuksia tapahtui kyseisinä vuosina kaksi.

Satonen esittää ohituskaistan yhteyteen rakennettavan myös riista-aitaa sekä parannettavan valaistusta, jotta tieosuus olisi mahdollisimman turvallinen ja toimiva.

Luitko jo nämä?

Mainokset