Näin sujuu Senni Virenin korona-arki Espanjassa – harjoituksiin ja peleihin tarkoin koronarajoituksin - Urheilu - Nokian Uutiset

Näin sujuu Senni Virenin korona-arki Espanjassa – harjoituksiin ja peleihin tarkoin koronarajoituksin

Viime syyskuun alussa Senni Viren matkusti Santanderin kaupunkiin, jossa hän liittyi AD Mino FSF:n joukkueeseen. Joukkue on Castron kaupungissa. ­

12.1. 6:15

Viime syyskuun alussa Senni Viren matkusti Santanderin kaupunkiin, jossa hän liittyi AD Mino FSF:n joukkueeseen. Joukkue on Castron kaupungissa Espanjassa.

– Harjoitukset pidetään Castrossa ja Santanderissa, jossa asun. Säännöt ovat tiukat ja minulta on otettu lähes 10 koronatestiä. Sarja käynnistyi vasta lokakuun puolessa välissä koronan takia. Oli aikaa harjoituksiin, joita meillä on nyt kolme viikossa, Senni Viren sanoo.

Virenin oli täytettävä vastuullisuuslomake, jonka hän lähetti Espanjan Palloliittoon.

– Treeneihin on mentävä aina maski naamalla. Aluksi harjoittelimmekin sen kanssa, mutta se oli aika hankalaa. Pelit jatkuvat parin viikon tauon jälkeen ja ensi viikolla on mentävä ennen peliä testiin.

Ensimmäiset kahdeksan peliä Virenin joukkueelta on mennyt vaihtelevasti. Kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä tietävät sarjan keskivaiheen paikkaa.

– Hyvillä fiiliksillä jatketaan sarjaa. Meillä oli syksyllä paljon hakemista pelisysteemin kanssa, kun joukkue on uusiutunut aika tavalla. Ikärakenne joukkueessa on 15–35 vuotta.

Senni Viren on saanut paljon vastuuta ja kerralla hän pelaa viitisen minuuttia. Joten peliajasta ei ole puutetta.

– Pelaan ykköskentässä. Nuoret menevät kuin aropuput ja vanhemmat pelaajat pelaavat enemmän rauhallista pelityyliä. Tähtäimenä meillä on kevään loppusarjat.

Maaliskuun lopulla päättyvä alkusarja jakautuu kahteen neljän joukkueen lohkoon.

– Sijoille 1–4 sijoittuneet pelaavat toisen kaupungin neljää parasta vastaan. Heikoimmille sijoille sijoittuneet pelaavat myös sarjan. Sen jälkeen on nousupelit, jotka venyvät kesäkuulle.

Espanjassa on tiukka yöllisen liikkumisen kielto. Myös maskitta liikkuminen on valvonnassa ja jos ei maskia, tulee poliisin antama sakko.

– Minulla on todistus, kun harjoitukset päättyvät vasta kello 22 jälkeen. Päivisin lenkilläkin on oltava maski. Jos ei ole treenipäivää tai peliä, niin katselen paljon satelliittikanavia ja sieltä urheilua. Olen yrittänyt katsoa FC Nokiankin pelejä. Heillä näyttää tällä hetkellä hyvältä ajatellen Liigapaikkaa.

Viren aikoo tulla kesäkuun alussa Suomeen perhettä katsomaan. Kesätöitä hän hakee niin Espanjasta kuin Suomesta.

– Opiskelut ovat siinä mallissa, että pitää pian alkaa tekemään päättötöitä. Katsotaan, mitä kesä ja syksy tuo tullessaan. Hyvillä fiiliksillä koronasta huolimatta täällä ollaan.

Luitko jo nämä?

Mainokset