Koronavirus keskeytti koripallosarjat--perjantain BC:n peli peruttu - Urheilu - Nokian Uutiset

Koronavirus keskeytti koripallosarjat: perjantain BC:n peli peruttu – salibandysarjat on keskeytetty toistaiseksi

Lauri Toivosen ja BC Nokian välinen sopimus on mallia 1+1, jossa toinen vuosi on molempien osapuolinen välinen optiovuosi.

12.3.2020 16:33 | Päivitetty 13.3.2020 10:05

Hallitus on päättänyt, että kaikki yli 500 hengen tilaisuudet perutaan. Tuo päätös on toukokuun loppuun saakka. Jääkiekon SM-liigan torstain ja lauantain pelit pelataan tyhjille katsomoille.

Korisliiga ja muutkin pääsarjat päätettiin lopettaa toistaiseksi torstaipäivään.

– Miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien osalta kyseessä on sarjatoiminnan pysäytyksestä toistaiseksi. Sarjojen loppukausista tiedotetaan erikseen perjantaihin 20.3.2020 mennessä. Nuorten valtakunnallisissa sarjoissa, senioreiden SM-sarjoissa, Unified-sarjoissa, pyörätuolikoripallosarjassa sekä aikuisten ja nuorten aluesarjoissa pysäytys tarkoittaa pelikauden loppumista pelikauden 2019-20 osalta. Kausien ennenaikaiseen päättymiseen liittyvistä toimenpiteistä Koripalloliitto tiedottaa viikon kuluessa, toteaa Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara.

– Huono juttu, mutta kyllä terveys on tärkeintä. Katsotaan kuinka kauan tämä kestää ja pelataanko tämä kausi loppuun, toteaa BC Nokian päävalmentaja Greg Gibson.

BC Nokian manageri Marko Pirhonen piti juttua erittäin valitettavana, mutta totesi, että kyllä ihmisten terveys on ykkösasia.

– Mielenkiintoista. Kyllä minun mielestäni kausi on nyt tässä ja jatketaan uusilla peleillä ensi syksynä. Me emme montaa viikkoa katsele, vaan lähetämme vahvistukset koteihinsa. Onhan se niinkin, että virus leviää aika pian urheilijoihinkin. Terveys edellä mennään, toteaa Pirhonen.

Salibandy keskeytetty toistaiseksi

Torstai-iltana Salibandyliitto keskusteli pelien jatkamisesta. Päätöksenä oli sarjatoiminnan keskeytys toistaiseksi miesten ja naisten liigassa sekä ykkösessä. Aluesarjoissa kaikki sarjat loppuvat tähän päivään. Liigasta ratkaisut tehdään ensi perjantaina kuten Koripalloliitossakin liigojen suhteen.

– Kyllähän se harmittaa, jos kausi tekee lopun tässä vaiheessa. Viikon päästä tiedetään lisää. Espoossakin on jäähalli ollut täynnä kolmessa aiemmassa pelissä. Mutta tässäkin lajissa on oltava tarkkana, että kaikki pysyisimme terveinä, toteaa KrP:n päävalmentaja Jarmo Härmä.

Näätien piti perjantaina matkustaa Turkuun neljänteen pudotuspeliin.

Luitko jo nämä?

Mainokset