”Täydellisen lahjan metsästys ei ole helppoa puuhaa”, kirjoittaa Lassi Peurakoski hartauskirjoituksessaan

Kevät on perinteisesti valmistujaisjuhlien aikaa. On suorastaan etuoikeus päästä juhlistamaan nuoren ihmisen tärkeää päivää ja nauttimaan itsekin siitä vapautuneisuuden tunteesta, joka opiskelu-urakkansa päättäneistä säteilee. Tällaiset juhlakutsut sisältävät kuitenkin myös haasteen. Elämänsä käännekohdassa tulevaisuuteen tähyävää nuorta olisi mukava onnitella sopivalla lahjalla, mutta millä?

Lassi Peurakoski.

Lahjan valinta voi olla haastavaa. Varsinkin jos itse lahjan antajana asetamme muistamiselle kovasti kriteereitä. Tällaisen tärkeän lahjan toivoisi olevan jotakin henkilökohtaista. Jotakin, joka sopii juuri lahjan vastaanottajalle. Olisi mukavaa, jos se olisi jollakin tavalla yllättävä ja tuottaisi saajalleen iloa. Lisäksi valmistujaislahjan toivotaan olevan jotakin pysyvää, sellaista josta jää muisto. Antajan sydäntä lämmittää myös se, jos näkee oman tarkoin harkitun lahjansa käytössä. Täydellisen lahjan metsästys ei ole helppoa puuhaa.

Valmistujaisten lisäksi kevääseen kuuluu myös helluntain juhliminen. Helluntaita sanotaan seurakunnan syntymäpäiväksi, koska silloin Jeesuksen opetuslapset saivat joukkoonsa paljon uusia kasvoja. Seurakunnalle ei ole tapana antaa lahjoja syntymäpäivänä, mutta Jumalalta se sai lahjaksi Pyhän Hengen. Ensi sunnuntai on kirkkovuodessa omistettu valmistautumiselle tätä tulevaa juhlaa varten.

Pyhä Henki vaikuttaa meidän keskellämme edelleen. Hän on Jumalan täydellinen lahja lapsilleen. Pyhä Henki on tarkoitettu henkilökohtaisesti juuri sinulle. Hän osaa totisesti yllättää ja tuottaa elämäämme ilo ja valoa. Henki opettaa, puolustaa ja rohkaisee. Hän synnyttää meissä uskon ja huokailee äänettömiä rukouksia silloin, kun sanat tuntuvat kadonneen. Pyhä Henki tekee meissä työtään väsymättä joka päivä, aikojen loppuun asti. Ja uskon, että Luojamme sydäntä lämmittää nähdä hänet kovassa käytössä.

Lassi Peurakoski

Kirjoittaja on seurakuntapastori.

Luitko jo nämä?

Mainos