Jopa tuolit loppuivat aluksi, kun naisten konsertti keräsi niin paljon yleisöä: ”Olipa musiikkisunnuntai”

Kaksi tasokasta konserttia osui samalle päivälle Nokialla, kun Nota Bene Nokia ja Puhallinyhtye Oktaavi tarjoilivat yleisölle korkealaatuiset musiikkitapahtumat. Ensimmäisestä loppuivat ensin jopa tuolit.

Nota Bene Edessä keskellä istuu kuoronjohtaja Ive Riihimäki, joka on saanut nokialaisessa naiskuorossa aikaan mielenkiintoista pöhinää.

Sunnuntaina 7. toukokuuta sain kuulijana nauttia kahdesta korkeatasoisesta musiikkitapahtumasta. Naiskuoro Nota Bene Nokia konsertoi Tehdassaaressa klo 17 ja puhallinorkesteri Oktaavi Nokia-salissa klo 19. Nota Benen konsertti keräsi kiinnostunutta yleisöä niin, että tuoleja jouduttiin kantamaan lisää kuulijoille.

Konserttitila oli todella kylmä lämmittämättömän talven jäljiltä. Onneksi koleus ei vaikuttanut laulajien instrumentteihin. Äänet soljuivat etenkin sopraanoäänissä upeasti. Matalaan alttoon olisin mieskuorolaisena kaivannut lisää syvyyttä.

Hienon ohjelman helmenä pidin Toivo Kuulan Iltatunnelmaa. Jossakin kohtaa alkoi mielessäni tuntua Cha-cha-chaa-meininkiä.

Nota Benellä on tekemisessään mielenkiintoista pöhinää. Tämän spiritin moottori on selvästi Ive Riihimäki, jonka luotsauksella kuoro toimii johtajansa musiikillisten halujen mukaisesti.

Valitettavasti samalle päivälle osui toinen, korkealaatuinen musiikkitapahtuma, kun Puhallinyhtye Oktaavi konsertoi Nokia-salissa lukiolla. Valitettavaa ei ollut konsertissa, vaan kahden hyvän esiintymisen sattumisessa samalle päivälle.

Oktaavin konsertti oli koottu kansainvälisistä, kansantansseiksi ja kansanmusiikiksi mielletyistä melodioista. Ohjelmassa oli suomalaista, englantilaista, romanialaista, venäläistä ja yhdysvaltalaista hienoa puhallinmusiikkia.

Esitykset miellyttivät ainakin minun korvaani. Erityisenä helmenä oli Shostakovichin teos Folk Dances, joka toi mieleeni ripaskan tanssimisen. Teos oli varmaan vaatinut soittajilta ja orkesterinjohtaja Hanna-Mari Lehtoselta pitkää pinnaa, mutta toteutuma oli todella nautittava.

Meillä on Nokialla hyvien kuorojen lisäksi tasokas puhallinorkesteri, jonka esityksiin kannattaa mennä kuuntelemaan hienoa soittoa. Orkesterin johtaja työskenteli varmaotteisena puhaltajiensa edessä. Yleisöä olisi tilaisuuteen sopinut enemmän.

Erkki Haaramo

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos