Koutsin katseen alla

Yksi harjoittelee lentämistä drone-kuvauskopterilla voidakseen tehdä rohkaisevia ohjelmia epätoivon partaalla oleville ihmisille maailman ääressä. Toinen tekee värikkäitä tupsuja hyväntekeväisyysmyyntiin seurakunnan kulmakabinetissa.

Mervi Vähätalo.

Yksi vetää pakolaisten futistreenejä Ateenassa. Pieni pako ankeasta arjesta, jossa päivät vaihtuvat toiseen vailla merkitystä. Toinen kattaa kiireessä aamupalaa lapsilleen Taka-Lauttalassa:

”Pitää muistaa lupaukset ja leipoa mokkapaloja turnaukseen vai pitikö viedä juomia ja oliko se neuvolakäynti tänään vai huomenna? Pukekaa ne päivävaatteet!”

Ei ole pimeyttä, johon Kristuksen valo ei yltäisi. Ei ole arvokkaita ja vähemmän arvokkaita pelipaikkoja.

Yksi neuvottelee Sumatran saarella uusista yhteistyökuvioista, mielessään Koutsin kehotus mennä kaikkeen maailmaan. Toinen rukoilee uskollisesti vuodesta toiseen toisten ihmisten ja maailman puolesta ja sytyttää sunnuntaisin kymppimessussa kynttilän lähetyskynttelikköön.

Yksi on opiskellut sinnikkäästi uuden kielen, jota puhutaan hyökkääjän maassa ja jaksaa etsiä Jumalan tarkoitusta ja oikeaa työpolkua kaiken epävarmuuden ja sekasorron keskellä. Toisen kouluviikko päättyy Linnavuoressa tuttuun kaakopyhikseen, jossa on yhdessä koottu upea avustuspotti maailman köyhimmistä köyhimpien lasten auttamiseen Angolassa.

”Kahdella kananmunalla päivässä pelastetaan slummien lapsia. Teidän myyjäistuotolla voidaan hankkia ainakin 2 250 munaa ruoka-avuksi!” konkretisoi lastenohjaaja Terhi potin suuruutta lapsille.

Ei ole lukkoja, joita Hän ei voisi murtaa. Ei ole toivottomuutta, josta Hän ei voisi meitä nostaa. Ei ole liian nuorta tai vanhaa pelaajaa.

Sinun kirkkautesi voima,

lempeys ja viisaus

tulkoon yllemme.

Olet kaikkeuden Herra,

täydellinen rakkaus,

Iankaikkinen.

Pelastit meidät vallasta pimeän.

Kutsuit meidät valtakuntaasi.

Kun verelläsi rauhan toit maailmaan,

avasit reitin luoksesi.

Kristus, kirkkauden toivo,

Valo elämämme,

asut sydämissämme.

Jeesus, sua me julistamme

koko maailmalle,

olet meidän Herramme.

Mervi Vähätalo

kansainvälisen työn koordinaattori

Luitko jo nämä?

Mainos