Ei voi sanoa, että väärin äänestetty – Vaalit on nyt käyty, ja tulokset ovat selvät

Nokialta olisi mahdollista saada enemmänkin ehdokkaita, mutta tällä kertaa tulos oli tämä.

Vaalit on nyt käyty, ja tulokset ovat selvät. Nokialta eduskuntaan nousi jatkokaudelle Marko Asell (sd). Onnittelut hänelle! Muille ehdokkaille täytyy antaa kiitosta hyvin tehdystä vaalityöstä, kiinnostavista puheenvuoroista ja aktiivisuudesta. Nokialla oli näissä vaaleissa paljon ehdokkaita lähes kaikista mahdollisista puolueista, joten äänestäjillä oli mistä valita.

Nokian kaupunginjohtaja Eero Väätäinen toteaa haastattelussamme tässä lehdessä, että Nokialta olisi mahdollista saada useampiakin edustajia eduskuntaan. Näin kävisi, jos Nokialla äänestettäisiin enemmän nokialaisia ehdokkaita. Esimerkiksi pienemmästä naapurikunnasta Sastamalasta eduskuntaan nousi kaksi ehdokasta.

”Sitä saadaan, mitä tilataan.”

Ei voi silti sanoa, että väärin äänestetty – se olisi äänestäjien aliarvioimista. Kansa on puhunut niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin. Sitä saadaan, mitä tilataan. Joskin politiikassa taitaa olla niin, että toisinaan ennen vaaleja puhutaan paljon sellaistakin, mikä ei lopulta realisoidu. Edessä ovat joka tapauksessa kiinnostavat mutta haastavat hallitusneuvottelut.

Sitä ennen laskeudutaan pääsiäiseen. Nokian Uutiset toivottaa oikein hyvää pääsiäistä lukijoilleen!

Kirjoittaja on Nokian Uutisten päätoimittaja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos