Maastopyöräilijät eksyvät helposti Nokialla, kirjoittaa 8.-luokkalainen Jesper Palkeinen

Julkaisemme Uutisten viikolla nokialaisten koululaisten mielipidekirjoituksia.

Kirjoittaja toivoo maastopyöräilyreiteille parempia merkintöjä.

30.1. 18:00

Jos on ulkona poluilla maastopyöräilemässä, ja ei käytä gps-systeemejä, on hyvin helppo eksyä. Esimerkiksi Nokialla vain jotkut polut on merkitty nuolilla, mutta joillakin poluilla ei ole lainkaan merkintöjä.

Tämä on ärsyttävää, koska pitää ottaa joka minuutti puhelin taskusta ja tarkistaa, missä reitti on. Vielä ärsyttävämpää on se, että jotkut polut on tarkoitettu vain kävelijöille.

”Joskus asian ymmärtää vasta, kun eteen tulee umpikuja.”

Useimmat pyöräilyyn sopivat gps-laitteet ovat kalliita, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jää kiinnittää puhelin pyörään. Tämäkään ei välttämättä auta, sillä useimmat pyöräilyyn tarkoitetut gps-sovellukset puhelimeen eivät toimi kovin hyvin.

Tämän ongelman seurauksena pyöräilijä eksyy pois reitiltä ja voi olla vaikeaa löytää takaisin polulle. Joskus asian ymmärtää vasta, kun eteen tulee umpikuja.

Tähän ongelmaan on hyvin helppo ja nopea ratkaisu. Jos reitit merkittäisiin esimerkiksi nuolilla jokaisessa risteyksessä, ongelmaa ei olisi. Toinen ratkaisu ongelmaan olisi, että kaikki reitit merkittäisiin johonkin ilmaiseen sovellukseen, tai sivustolle, jossa on gps-paikannus, jotta voi tietää, missä menee.

Mielestäni paras olisi jonkinlainen sovellus tai sivusto, jossa pystyy jakamaan omat reittinsä muiden kanssa ja jossa olisi gps, joka seuraa myös ajajaa. Reittien merkitseminen fyysisesti olisi myös hyvä vaihtoehto, jos ei omista puhelinpidikettä tai ei halua käyttää puhelinta reiteillä.

Näin pyöräilijä voisi käyttää enemmän aikaa ajamiseen kuin suunnistukseen, ja voisi pitää enemmän hauskaa reiteillä.

Jesper Palkeinen

Nokianvirran koulu 8 C

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos