Nokian leikkipuistot ovat huonossa kunnossa, kirjoittavat 8.-luokkalaiset Carmen Roth ja Silja Sammatti

Julkaisemme Uutisten viikolla nokialaisten koululaisten mielipidekirjoituksia.

Kirjoittajat toivovat, ettei Nokian puistoissa roskattaisi.

31.1. 7:00

Nokialla on paljon erilaisia leikkipuistoja kaikenikäisille lapsille, mutta viime vuosien aikana puistoissa on tapahtunut ilkivaltaa. Kun kävelemme puistojen läpi, maassa lojuu roskia ja leikkitelineet ovat graffitien peitossa.

Poutunpuisto on tästä erittäin hyvä esimerkki. Nuoret viettävät siellä vapaa-aikaa ja saattavat tehdä ilkivaltaa puistossa esimerkiksi roskata, maalata graffiteja ja niin edelleen. Puistot ovat epäsiistejä eivätkä vanhemmat halua viedä lapsiaan sinne leikkimään.

”Jos puistoista pidettäisiin parempaa huolta, lapsiperheet kävisivät siellä enemmän.”

Leikkipuistoissa maassa lojuu paljon erilaisia roskia, esimerkiksi lasinsirpaleita, jopa huumeruiskuja ja pakkausroskia. Kun pienet lapset tulevat innoissaan leikkimään, he voivat ottaa roskia käteensä ja vaikka satuttaa itsensä. Varsinkin pienet lapset laittavat herkästi roskia suuhunsa. Todellisen vaaran aiheuttavat huumeruiskut, jotka lojuvat maassa.

Nuoret kokoontuvat iltaisin leikkipuistoihin, koska heillä ei ole muita paikkoja, missä olla. Nuorten keskuudessa on viime vuoden aikana havaittu ilkivaltaa huomattavasti enemmän kuin ennen. Leikkipuistot on suunnattu ennemmin pienemmille lapsille, ja kun nuorille tulee tylsää, he käyttävät aikansa ilkivaltaan, kuten roskaamiseen sekä graffitien maalaamiseen.

Meidän mielestämme leikkipuistoja tulisi kunnostaa useammin tai ainakin joka vuosi tehdä tarkastus puiston kunnosta. Jos puistoista pidettäisiin parempaa huolta, lapsiperheet kävisivät siellä enemmän. Jos roskakorit tyhjennettäisiin ja roskat maasta kerättäisiin säännöllisin väliajoin, puistot olisivat huomattavasti siistimpiä.

Carmen Roth, Silja Sammatti

Nokianvirran koulu 8 C

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos