Nuorille tarvitaan lisää ajanviettopaikkoja, kirjoittavat 8.-luokkalaiset Iiris Laurila ja Joanna Heinonen

Julkaisemme Uutisten viikolla nokialaisten koululaisten mielipidekirjoituksia.

Kirjoittajat toivovat nuorille enemmän ajanviettopaikkoja. Kuvassa valaistuna kirjasto- ja kulttuuritalo Virta, ja sen takana vasemmalla Harju-Center.

1.2. 18:00

Nokian väkiluku kasvaa koko ajan ja sitä myöten Nokialle tulee koko ajan lisää nuoria. Nokialla pitäisi olla enemmän tekemistä niille, joilla ei ole harrastuksia.

Moni nuori viettää vapaa-aikaansa yksin tai kaverin kanssa vain puhelimillaan, koska erityisesti talvisin ulkonakaan ei ole mitään tekemistä leikki-iästä kasvaneille nuorille.

”Nokialla on rakenteilla vain asuinrakennuksia.”

Nokialle voisi rakentaa esimerkiksi kauppakeskuksen tai elokuvateatterin, jossa nuoret saisivat vietettyä vapaa-aikaansa, lisää isompia nuorisotiloja, joihin mahtuisi enemmän väkeä.

Nokialla on rakenteilla vain asuinrakennuksia, mutta ei ajatella, miten nuoret viihtyvät Nokialla.

Mielestämme Nokian Harju-Centerissä on potentiaalia kauppakeskukselle tai ajanviettopaikalle. Sitä voisi remontoida ja uudistaa, että siitä tulisi käytännöllinen. Sinne voisi tulla esimerkiksi vaatekauppoja, ruokapaikka, kampaaja ja joku oleskelupaikka, jossa on penkkejä, pöytiä tai sohvia missä nuoret voisivat vain istua ja tavata toisiaan.

Iiris Laurila, Joanna Heinonen

Nokianvirran koulu 8 C

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos