Nuorten yrittäjyyden tukeminen on yhteinen asia, kirjoittaa Tarja Nieminen

Tarja Nieminen kuuluu Nokian yrittäjien hallitukseen.

15.1. 18:00

Nuorissa on tulevaisuus ja niin on myös nuorissa yrittäjissä. Mutta miten tukea näitä nuoria yrittäjiä?

Yrittäjyyskasvattajan ja yritysohjaajan roolissa itselläni on ollut ilo ja kunnia kohdata innostuneita nuoria, jotka katsovat positiivisesti pitkälle tulevaisuuteen. Nuoria, jotka löytävät yrittäjyyden kautta merkityksellisiä asioita elämäänsä ja silmät innosta säihkyen kertovat kokemastaan ja koettelemuksistaan.

Moni asia on itse koettava ja kantapäänkin kautta opittava. Kaikkea ei tarvitse kuitenkaan tehdä vaikeimman kautta tai yksin. Tuki ja verkostot ovat tärkeitä niin nuorille kuin aikuisillekin. Verkostoissa, joissa nuorista ja heidän ideoistaan ollaan aidosti kiinnostuneita, on voimaa.

Nokialla tehdään aktiivisesti työtä nuorten yrittäjyyden tukemiseksi. Kaupungissamme eri toimijatahot ovat lyöttäytyneet yhteen tekemään asioita isommin. Mukana on väkeä elinkeino- ja sivistyspalveluiden virkamiehistä oppilaitosten ja Nokian yrittäjien edustajiin.

”Verkostojen kautta joku tuntee aina jonkun, joka voi auttaa.”

Yhteisenä tahtotilana on rakentaa moninainen yrittäjyys- ja työelämätaitojen polku. Yhdessä järjestetään muun muassa alkukeväälle nuorten liikeideakilpailua, ja oppilaitokset suunnittelevat yhteisiä kursseja ja tapahtumia. Yrittäjät ovat sitoutuneet tukemaan ja sparraamaan sekä jakamaan kokemuksiaan ja näkemyksiään yrittäjyydestä. Verkostojen kautta joku tuntee aina jonkun, joka voi auttaa.

Nokian yrittäjiin perustettiin viime syksynä uusi ryhmä, Junnuyrittäjät, joka tarjoaa alle 18-vuotiaille yrittäjille tai yritystoimintaa suunnitteleville mahdollisuuden päästä osaksi tätä verkostoa. Tällä hetkellä jo parisenkymmentä nuorta yrittäjää on ollut mukana toiminnassa.

Heidät on toivotettu tervetulleiksi yrittäjien tapahtumiin tapaamaan muita yrittäjiä ja kaupungin päättäjiä sekä markkinoimaan omia tuotteita ja palveluita. Usean yrityksen yhteistyössä on pystytty lähtemään isommankin tilaisuuden palveluiden toteuttajaksi.

Nuorille tarjotaan tukea yritystoiminnan kokeilemiseen, käynnistämiseen ja kehittämiseen kokeneempien yrittäjien ja muiden toimijoiden tukemana. Nuoret osallistuivat alkuvaiheessa Junnuyrittäjien toiminnan suunnitteluun, ja mikä olikaan yhdeksi tärkeimmäksi nostettu asia? Päästä käyttämään Nokian Yrittäjien logolla varustettuja tuotteita. Merkityksellistä on siis kuulua muiden yrittäjien joukkoon. Ihan niin kuin pitääkin.

Tarja Nieminen

Kirjoittaja on opettaja ja yrittäjyyskasvattaja, joka kuuluu Nokian yrittäjien hallitukseen ja toimii Junnuyrittäjien vetäjänä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos