Pyörällä Silta-kampukselle?

Ryhmä Nokian lukion opiskelijoita kysyy mielipidekirjoituksessaan, onko kaupunki unohtanut Silta-kampukselle pyöräilevät. Aikooko kaupunki parantaa pyöräilyn sujuvuutta ja turvallisuutta vielä ennen syyslukukauden alkua?

Kun Silta-kampukset luokat syksyllä täyttyvät opiskelijoista, onko heidän koulumatkansa turvallisuutta mietitty. Tätä pohtivat Nokian lukion oppilaat, joiden mielestä pyöräreitit kampuksen lähellä olisi tarpeen muuttaa niin, että matkanteko olisi sujuvampaa ja turvallisempaa.

29.5. 9:00

Tänä keväänä Nokialle valmistuu uusi upea Silta-kampus. Elokuussa yli tuhat Tredun ja Nokian lukion opiskelijaa saa aloittaa opiskelun Sillassa. Kun opiskelijoita on paljon, on myös liikennettä runsaasti. Kankaantaankatu on kapea ja kampuksen kohdalla on jyrkkä mutka Rautatienkadulle. Liikenne ruuhkautuu ajoittain ja vaatii tarkkaavaisuutta kaikilta tien käyttäjiltä. Parkkipaikkojen määrä kampuksella on opiskelijamäärään nähden pieni, joten kevyen liikenteen tukeminen on järkevää. Parkkipaikkoja pitäisi riittää niille, jotka niitä todella tarvitsevat. Pyörätelineitä ja -katoksia kampuksella on mukavasti, ja opiskelijoiden selvästi odotetaan kulkevan kouluun pyörällä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos