Näin ylilääkäri vastaa mielipiteeseen hoitoon pääsystä: ”Yksityislääkäri ei voi tehdä maksusitoumusta eikä myöskään tehdä lähetettä terveyskeskukseen maksusitoumuksen saamiseksi” - Puheenvuoro - Nokian Uutiset

Näin ylilääkäri vastaa hoitoon pääsystä: ”Yksityislääkäri ei voi tehdä maksusitoumusta eikä myöskään tehdä lähetettä terveyskeskukseen maksusitoumuksen saamiseksi”

Kuvituskuva.

15.1. 8:45

Vastaan mielipidekirjoitukseen yleisellä tasolla, koska yksityisen potilaan hoitoon liittyviä asioita ei tietosuojasyistä voi julkisesti käsitellä.

Lue lisää: Tarina hoitoonpääsystä tai -pääsemättömyydestä Nokialla

Nokian kaupungilla on sopimus Terveystalon kanssa kiireettömästä perustason erikoissairaanhoidosta, mikä kattaa tietyt erikoisalat ja Terveystalon erikoislääkärin arvioimat jatkotutkimukset. Näitä erikoisaloja ovat muun muassa fysiatria, neurologia ja ortopedia. Lähetteen Terveystalon erikoissairaanhoitoon voi tehdä terveyskeskuslääkäreiden lisäksi myös työterveys- tai yksityislääkäri. Lähetettä ei voi kuitenkaan tehdä suoraan tiettyyn tutkimukseen (esimerkiksi magneettitutkimukseen tai hermoratatutkimukseen), näiden tutkimusten tarpeellisuuden arvioi aina Terveystalon erikoislääkäri.

Luitko jo nämä?

Mainos