Keskustan budjettipuhe: ”Nokialla olisi hyvä löytää tahtotila ja keinot myös haja-asutusalueiden kehittämiseen” - Puheenvuoro - Nokian Uutiset

Keskustan budjettipuhe: ”Nokialla olisi hyvä löytää tahtotila ja keinot myös haja-asutusalueiden kehittämiseen”

”Tällä hetkellä hoitohenkilöstö on ylityöllistettyä ja tämä näkyy myös kuntalaisille palveluiden ruuhkaantumisena”, sanoo keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Jenni Rantala.

Jenni Rantala piti keskustan ryhmäpuheenvuoron.

13.12.2021 12:05

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut, viranhaltijat ja kuntalaiset

Jo lähes kaksi vuotta maailmanlaajuinen koronapandemia on vaikuttanut hyvinvointiimme sekä terveyteen ja lisännyt monenlaista kuormitusta koko väestössämme. Näemme, että on edelleen tärkeä keskittää voimavaroja siihen, että selviäisimme tästä mahdollisimman pienin vaurioin. Nyt on jo nähtävillä, että mielenterveysongelmat ja ahdistuneisuus on lisääntyneet, etenkin nuorten ja lasten keskuudessa. Toivomme, että erityisesti nyt miettisimme yhdessä keinoja, millä voimme lisätä helposti saatavia palveluita edellä mainittujen haasteiden hoitoon. Matalan kynnyksen palveluita tulisi lisätä, joilla voisimme välttyä raskailta erikoissairaanhoidon kuluilta. Yhtenä palveluna voisi olla nuorille yläkoulujen oppilashuollon yhteyteen helposti ja ilman lähetteitä saatava psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotto.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos