Uhkailu, kiristys tai painostus eivät saa muuttua tavanomaisiksi tavoiksi viestiä - Puheenvuoro - Nokian Uutiset

Uhkailu, kiristys tai painostus eivät saa muuttua tavanomaisiksi tavoiksi viestiä

Tämä vaalikevät on osoittautunut viestinnän ja sananvapauden kannalta poikkeukselliseksi.

10.6. 6:00

Kollega lähestyi. Hän sanoi pöyristyneensä kuntavaaliehdokkaiden mielipiteiden tulvasta ja sen lisäksi siitä painostuksesta, mitä mielipiteiden julkaisemiseen hän on median edustajana kokenut. En listaa tähän hänen kuulemiaan törkeyksiä, mutta totean, että onneksi meillä on ollut siinä suhteessa malttia - kiitos nokialaiset.

Mutta kaikin puolin ei ole mennyt nappiin. Moni valtakunnan politiikassakin tutuista kasvoista on kertonut, että politiikassa mukana oleminen on muuttunut melko lyhyessä ajassa kuormittavaksi - ei asioiden vuoksi, vaan painostuksen.

Uhkailu, kiristys ja henkilökohtaisuuksiin asti ulottuva, jopa henkistä väkivaltaa lähellä oleva kommentointi on törkeää ja aivan liian tavanomaista nykyään. Sen vaikutukset ovat paitsi yksilöä alistavat myös demokratiaa, sananvapautta ja päätöksentekoa uhkaavat.

Osa jättää vastuulliset tehtävät hakematta tai osallistumatta julkiseen keskusteluun muun muassa julkisen keskustelun raflaavuuden ja raskaan sävyn vuoksi.

Diplomatia on taitolaji. Se on keino päästä haluttuun lopputulokseen aidosti keskustelemalla ja terveesti haastamalla. Diplomatia vaatii tietoa.

Pidetään siis nyt ja jatkossakin kiinni rakentavasta yhteistyöstä - myös viestiessämme toisillemme.

Luitko jo nämä?

Mainokset