Lapsiin ja nuoriin on syytä luottaa - Puheenvuoro - Nokian Uutiset

Lapsiin ja nuoriin on syytä luottaa

Koronarajoitusten purkaminen lasten harrastuksissa tuo kaivattua ilmatilaa perheisiin.

22.2. 6:00

Koronavuoden rajoitukset ovat koetelleet kovalla kouralla kaikkia. Huolta on kannettu niin yksin elävistä, ikääntyvistä kuin lapsista ja nuorista. Nuorten mielenterveysongelmissa on ollut nähtävissä kasvua, levottomuus ja häiriökäyttäytyminen ovat monin paikoin lisääntyneet.

Energiaa on patoutunut. Erityisesti lapsena sitä pakkautuu ja patoutuu, pitää päästä liikkumaan! Seinät puristuvat helposti ympärille, jos ei pääse, saa eikä voi juoksennella.

Kavereita ja harrastuksia on ollut monella lapsella ja nuorella ymmärrettävästi ikävä. On ollut ikävä normaalia lapsen elämää.

Olemme kantaneet huolta siitä, miten tautitilanne kehittyy, jos lasten harrastuksia vapautetaan rajoituksista. Uskon, että lapsemme ovat paljon viisaampia kuin oivallamme edes ajatella. Turvavälit ja hygieniaohjeiden noudattaminen luonnistuvat kyllä, uskokaa pois.

Tästä viikosta eteenpäin myös meillä Nokialla lapset pääsevät palaamaan harrastuksiinsa. Se on hienoa. Uskon, että erityisesti liikunnan harrastaminen tuo perheisiin sitä paljon kaivattua ilmatilaa, josta edellisten kuukausien aikana on ollut puutetta.

Harrastuksiin palaaminen tuo toivoa tulevasta ja rauhoittaa monen aktiivisen lapsen mieltä. Tärkeää on taas päästä kokemaan myös yhdessä onnistumisen tunteita. Maali!

Ei tämä aika ikuisuuksia outona jatku.

Luitko jo nämä?

Mainos