Onneksi lähijunaliikenne jatkuu Nokialla, vaikka korona olisi voinut pilata hienon kokeilun - Puheenvuoro - Nokian Uutiset

Onneksi lähijunaliikenne jatkuu Nokialla, vaikka korona olisi voinut pilata hienon kokeilun

13.1. 6:00

Tampereen seudun lähijunapilotti osui surkeaan ajankohtaan. Joulukuun lopussa 2019 ja tammi-helmikuussa 2020 lähijunaliikenne Nokian ja Tampereen välillä sai vauhdikkaan alun. Työmatkaajat, opiskelijat ja muutkin liikkujat ottivat kasvaneen vuorotarjonnan ilolla vastaan.

Maaliskuu muutti sitten kaiken. VR kertoo (NU 8.1.), että koronatilanne vähensi viime vuonna matkamääriä merkittävästi kaikessa junaliikenteessä. Koronan takia lähijunaliikenteestä ei saatu kerättyä tietoja, jotka kertoisivat, miten kokeilu olisi sujunut normaalissa tilanteessa.

Pilotin onnettomasta ajankohdasta huolimatta lähijunaliikenne Tampereen seudulla jatkuu nyt samoilla vuoroilla kuin viime vuonna. Tämä on upea uutinen Nokialle ja sen asukkaille. Pahimmassa tapauksessa korona olisi voinut sotkea koko hienon hankkeen. Juuri nyt VR vähentää junavuoroja esimerkiksi Tampereen ja Helsingin väliltä korona-ajan vähäisen kysynnän vuoksi.

Seudun kunnat ovat jo suunnanneet katseet lähijunaliikenteen kehittämiseen. Lupaavia tulevaisuuden näkymiä Nokialla ovat mahdolliset uudet seisakkeet Siuroon ja Harjuniittyyn sekä uusi matkakeskus aseman alueelle. Tesoman seisake valmistuu jo elokuussa.

Luitko jo nämä?

Mainokset