Onko Nokialla alkaneet poliittiset tanssiaiset? - Puheenvuoro - Nokian Uutiset

Onko Nokialla alkaneet poliittiset tanssiaiset?

Ehdokasasettelu kiihtyy vielä. Nähdäänkö jälleen loikkia toisen puolueen listoille?

11.1. 6:00

Huhtikuussa käydään kuntavaalit ja nokialaiset pääsevät valitsemaan kaupunkiin seuraavan kaupunginvaltuuston. Verkossamme (10.1.) julkaistun artikkelin perusteella Nokialla on tiedossa jännittäviä hetkiä. On aika heristää korvia.

Nyt on menossa ehdokkaiden hankinta. Moni puolue on tehnyt ehdokaslistojen eteen työtä jo kuukausia tai kauemmin. Nyt näyttää siltä, että viimeisen rutistuksen aikana tilanne voi kiihtyä viime vaalien tapaan tanssiaisiksi.

Neljä vuotta sitten Nokian kuntapoliitikoista muutama ryhtyi ehdokkaaksi toisen puolueen listoilla. Ilmassa on merkkejä siitä, että näin voi käydä tälläkin kerralla.

Vaaleissa on odotettavissa muitakin murroksia. Osa konkaripoliitikoista on jo kertonut, ettei aio asettua enää ehdokkaaksi. Nokian kaupunginvaltuuston koko pienenee. Viime vaalien voittajia Nokialla olivat kokoomus ja vihreät. Viimeisimmät valtakunnalliset vaaligallupit kertovat perussuomalaisten ja sosialidemokraattien korkeista kannatusluvuista.

Kuntavaalit käydään aina paikallisesti. Siksi ne ovat oman arkemme kannalta tärkeimmät vaalit. Viime kuntavaaleissa ehdokkaiden tärkeimmät motiivit olivat halu vaikuttaa kunnan asioihin ja auttaa kanssakuntalaisia. Näin kertoo Valtioneuvoston teettämä akateeminen tutkimus Kuntademokratiaindikaattorit 2017.

Tunnistatko tästä itsesi? Ehdokaslistoilla on varmasti vielä tilaa.

Luitko jo nämä?

Mainokset