Kimmo Siraisen kolumni Nokian Uutisissa - Puheenvuoro - Nokian Uutiset

Johtamisen lyhyt sanakirja – Kukaan ei muista, mitä osaat, mutta kaikki muistavat, kuinka heidät kohtasit, kirjoittaa Kimmo Sirainen kolumnissaan

11.11.2020 19:00

Kirjoittaja on Nokian River Golfin toiminnanjohtaja ja toimitusjohtaja.

Onnellisuus. Palveluliiketoiminnassa menestymisen edellytyksen yksi tärkeimmistä kulmakivistä on henkilökunnan onnellisuus. Onnellinen ihminen tekee toisen ihmisen onnelliseksi paljon helpommin, kuin työssään huonosti voiva.

Kohtaamiset ratkaisevat kaiken. Siinä kaikki yksinkertaisuudessaan. Kukaan ei muista, mitä osaat. Kaikki muistavat, kuinka heidät kohtasit – ja kuinka heitä kohtelit. Tavoitteena on jättää jokaiseen ihmiseen elinikäinen positiivinen muistijälki.

Arvostus, kunnioitus ja luottamus. Kaiken lähtökohta. Niin työssä kuin elämässä. Näiden kolmen asian vahvistaminen ja niiden esilletuominen jokapäiväisessä arjessa luo pohjan onnistumiselle. Näiden puuttuminen on lopun alku.

Turvallisesti suoraan puhumisen kulttuuri. Töissä täytyy pystyä puhumaan työasioista. Töissä täytyy pystyä puhumaan jokaisesta asiasta ja joka kerta suoraan. Ei ole tyhmiä tai turhia kommentteja. Parhaat asiat syntyvät dialogin seurauksena, kun hyvinkin erilaista ajatuksista ja mielipiteistä syntyy juuri meidän näkökulmastamme paras ratkaisu. Aivan keskeistä on voida puhua turvallisesti suoraan. Siten, ettei tarvitse pelätä. Näin saadaan paras irti meistä kaikista.

”Jos haluaa miellyttää kaikkia, ei kannata olla johtaja. Silloin kannattaa myydä jäätelöä.”

Kokeilukulttuuri – uskallus epäonnistua. Mitäs, jos kysyisimme ”Miksipä ei?” Vastakohtana voimme toki etsiä kaikki ne 99 mahdollista epäonnistumisen syytä. Kumpi ajattelu sinun mielestäsi johtaa suurempiin onnistumisiin?

Me, en minä – yhdessä johtaminen. Pomokulttuurin aika on auttamattomasti ohi. Johtajan tärkein tehtävä on löytää ympärilleen itseään huomattavasti fiksumpaa porukkaa ja antaa heille kaikki mahdolliset pelimerkit onnistumiseen. Yhdessä onnistutaan ja yhdessä epäonnistutaan. En minä. Eivät he. Me.

Hyvä kiertää. Jos johonkin yhteen asiaan pitää uskoa, voisimmeko valita tämän? Hyvä tulee hyvän luokse. Tekemällä hyviä asioita hyvä tulee takaisin. Selän takana voi puhua, mutta vain hyvää. Kaikki muut asiat puhutaan kasvotusten.

Luvut ja paperit kunnossa. Taustat kuntoon. Lukujen ja papereiden tulee olla kunnossa. Strategian pitää olla toimintaa johtava ja eteenpäin vievä voima. Näiden päälle tulee tunne, se kuuluisa mutu, tiedon korkein muoto, jolla onnistujat erottuvat.

Ajattele isosti – mieluummin aikaa edellä kuin ajassa mukana. Maailmaa kannattaa katsoa joskus riittävän isosti ja riittävän kaukaa. Eri alojen parhaita kannattaa seurata tarkkaan ja oppia. Voisiko olla niin, että avain menestymiseen ja edelläkävijyyteen on loputon halu oppia?

Johtaminen – päätöksiä ja johdonmukaisuutta. Kaikkia ei voi miellyttää. Toiselle hyvä päätös voi olla toiselle huono. Johtajan tulee johtaa laivaa päivittäisellä esimerkillä – aina edestä. Täytyy uskaltaa tehdä päätökset parhaan kykynsä mukaan ja samalla tietää, että muutaman hetken päästä, kokemuksen kautta, asiat olisi voinut päättää toisinkin. Sitten muutetaan päätöstä. Uskalletaan ja toimitaan – siinä ydin. Kaikkia ei voi johtamisessa aina miellyttää. Toiselle hyvä päätös voi olla toiselle huono. Jos haluaa miellyttää kaikkia, ei kannata olla johtaja. Silloin kannattaa myydä jäätelöä.

Luitko jo nämä?

Mainokset