Hartaus: Kristinuskossa ei ole kyse oikeudenmukaisuudesta - Puheenvuoro - Nokian Uutiset

Hartaus: Kristinuskossa ei ole kyse oikeudenmukaisuudesta

1.12.2019 6:00

Kirjoittaja on Nokian seurakunnan pastori.

Tuomari luki oikeudenkäynnissä syytetylle kuolemantuomion. Järkyttynyt äiti anoi kuolemaan tuomitun poikansa puolesta tuomarilta armoa.

”Poikanne on syyllistynyt tekoon, josta oikeudenmukainen rangaistus on kuolema, hän ei ole ansainnut armoa”, vastasi tuomari.

”En pyydäkään oikeudenmukaisuutta, vaan armoa”, jatkoi äiti. ”Jos poikani olisi ansainnut armahduksen, se ei olisi armoa vaan ansio, mutta armoa minä teiltä pyydän.”

Viimeisellä tuomiolla ihmiset jaetaan siunattuihin ja kirottuihin. Siunatut, he jotka ovat uskossa Jeesukseen, saavat periä valtakunnan. Kirotut, Jeesuksen tarjoamasta armosta kieltäytyneet, jakavat helvetin ikuisen tulen yhdessä Saatanan ja hänen enkeliensä kanssa (Matt. 25: 31 – 46).

Useasti ajatellaan Jumalan tuomitsevan ihmisen helvettiin. Kyse on kuitenkin ihmisen omasta valinnasta. Helvetti on kuin sisältäpäin lukittu vankila. Jumala kunnioittaa ihmisen vapaata tahtoa loppuun asti ja viimeisellä tuomiolla vain luetaan ääneen se, miten itse kukin on elämänsä aikana valinnut.

Moni tuntuu laskevan sen varaan, että on onnistunut elämässään. Paljoako lohduttaa se, jos olet miellyttävin, tai vähiten syntiä tehnyt ihminen helvetissä?

Kyse ei ole siitä, oletko miellyttävä ihminen, tai kuinka hyvän elämän olet elänyt. Ei, ja vielä kerran ei. Kyse ei ole sinun onnistumisesta tai epäonnistumisesta, vaan siitä, että Jeesus onnistui.

Kun sinua loukataan, vaaditko rangaistusta loukkaajallesi ja hyvitystä kokemastasi vääryydestä? Näin me luultavasti toimimme, koska se on oikeudenmukaista.

Kristinuskossa ei kuitenkaan ole kyse oikeudenmukaisuudesta, vaan uhrautuvasta rakkaudesta. Jeesus kärsi ristillä sinulle ja minulle kuuluvan rangaistuksen, että me emme joutuisi tuomittavaksi.

Jos sinusta tuntuu, ettet ole ansainnut Jeesuksen armoa, älä murehdi. Ei sitä ole ansainnut kukaan muukaan. Se on täysin ansaitsematonta ja juuri siksi se onkin armoa.

Jeesus ei tullut tappamaan sinua, vaan kuolemaan puolestasi. Muista, että sillä ei ole väliä millainen elämä sinulla on elettynä, sinä saat uuden tulevaisuuden ja toivon Jumalalta.

Jos sinä tänään kuulet Jeesuksen kutsuvan sinua, niin pyydän sydämeni pohjasta sinua vastaamaan kutsuun myöntävästi. Älä koveta sydäntäsi, vaan anna elämäsi Herralle Jeesukselle ja saat Hänen lupaaman yltäkylläisen elämän ja saat kuulla Jeesuksen sanat: Sinä olet siunattu.

Vain pisara Jeesuksen verta ja syyllisyys pyyhitään pois…

Luitko jo nämä?

Mainokset