Se olisi voinut olla tähtiin kirjoitettu rakkaustarina – Markun, 47, yksi unohdus pilasi kuitenkin kaiken

4.2.2019 7:39

Markku, 47, oli sinkkuuntunut muutamia kuukausia aikaisemmin. Häntä alkoi jo hieman mietityttämään, josko uutta lähtisi narraamaan. Perjantain alkuillasta hän päätti pistää kaiken peliin.

Markku saunoi oikein kunnolla. Hinkkasi itsensä putipuhtaaksi joka paikasta. Silitti jopa paidan ja pisti houkuttelevan taskuliinan pikkutakin taskuun. ”Vastustamattoman komea könsikäs”, vastasi peili Markun kysyvään katseeseen. Hän oli valmis seikkailuun.

Markku saapui keskustan menomestaan. Autolla kahdestakin syystä. Hän arveli, että selvinpäin hän saa selvän etulyöntiaseman ei niin selviin kilpahurmureihin. Toisekseen autolla on helppo saattaa leidi kotiin.

Ravintolassa Markun silmiin osui heti ovensuusta laatuleidiseurue. Mikä parasta, leidien päät kääntyivät nopeasti Markkuun. Katseissa näkyi hyväksyvä kaipaus.

Markun vielä miettiessä valintaansa ja avaussanojaan, alkoi yksi leideistä lähestyä Markkua varmoin katsein. Naisen kauneus kasvoi askel askeleelta. Markku oli myyty ja Mirkku selvästi ostamassa.

”Moi minä olen Mirkku. Mietin tuossa pääni puhki, kumpaa sinä muistutat enemmän: Brad Pittiä vai George Clooneytä?”, Mirkku avasi pelin.

Markku häkeltyi hetkeksi. Hahmotteli elämänsä pisimmät viisi sekuntia hyvää vastapalloa tuohon kieltämättä aseistariisuvaan syöttöön.

”En kumpaakaan läheskään niin paljon, kuin sinä Angelina Jolietia…”, Markku aloitti matalanseksikkäällä äänellään.

Mirkun kasvot vääntyivät inhosta. Hän otti pari nopeaa taka-askelta ja käsijarrukäännöksellä palasi seurueeseensa. Hän kuiskasi ystävättärilleen jotain ja koko seurue alkoi nopeasti tehdä lähtöä ravintolasta.

Mitä Markku oppi tästä?

Ei riitä, että näyttää hyvältä, jos haisee pahalta. Edellisillan hammaspesulla ei hurmata enää seuraavan päivänä.

Mitä on vaikuttava olemus?

Vaikuttava, luottamusta herättävä olemus tarjoaa haluamasi ja yhtenäisen viestin vastaanottajien kaikille aisteille. Se kattaa ryhdin, siisteyden, pukeutumisen ja ennen kaikkea käytöksen.

Miksi olemus on tärkeää vaikuttamisessa?

Olemus on etä- ja pikavaikuttamisen vahvimpia olomuotoja.

Meidät yleensä havaitaan jo paljon ennen kuin olemme keskusteluetäisyydellä. Ainakin näkö kantaa kuuloa kauemmaksi. Pahimmillaan jopa haju. Sisätiloissa on vaikea siirtyä edes tuulen alapuolelle. Tätä etäensivaikutelmaa on vaikea muuttaa taitavallakaan retoriikalla.

Evoluution myötä olemme saaneet jopa turhan tarkan pikavaikutelmakyvyn useille aisteillemme. Olemmehan me tarkkavainuisimpien ja epäluuloisimpien savannisamoilijoiden geneettisiä jälkeläisiä. Hyvässä ja pahassa.

Seuraavien viikkojen jaksoissa makustelemme vaikuttavan olemuksen tarkempiin ainesosiin.

Muista käyttäytyä!

Toni Hinkka

Kirjoittaja lähti ostamaan Mynthoneita

Luitko jo nämä?

Mainos