Puutavarakokemus taipuu myös trendikkääksi koivuvanerilevyksi - Mainos - Nokian Uutiset
MainosNokian S-Puu

Puutavarakokemus taipuu myös trendikkääksi koivuvanerilevyksi

Perinteinen sahatavara pysyy jatkossakin Nokian S-Puun päätuotteena, mutta tuotevalikoimassa on nyt myös sisustuksellinen näkökulma.

Nokian S-Puusta saatavilla eri levyillä on rajattomat käyttömahdollisuudet: levyillä on fiksailtu peräkärryjä, uusittu asuntoautojen rakenteita, mökeillä ja varastoissa remontoitu milloin mitäkin. – Pinnoitetut vanerit ovat olleet erityisen suosittuja. Moninaiset käyttökohteet ja -tarpeet ovat yllättäneet meidätkin ja tehdäänpä vanerista myös tanssilattioitakin, Nieminen kertoo.


28.5.2021 6:00

Nokian S-Puu on tunnettu moninaisten materiaalien aarreaittana, joka palvelee kaikenlaisia kuluttajia. Pirkanmaalaiset remontoijat ja rakentajat ovat tienneet jo pitkään, että S-Puun valikoimista löytyy päätuotteen kyllästetyn puun lisäksi myös lattialautoja, paneeleita ja tervaleppälauteita sekä erilaisia listoja. Tänä keväänä Nokian S-Puu on ottanut mukaan asiakkaiden toiveita ja trendikkäitä uutuuksia.

– S-Puu täytti 18 vuotta, joten täysi-ikäiseksi tulon jälkeen uskaltaa jo rakentaa uusiakin polkuja, Susanna Nieminen naurahtaa.

Mielenkiintoinen trendiuutuus on nimeltään Arkki-sisustuslevy. Tyylikäs sisustuslevy on valmistettu suomalaisesta koivuvanerista. Asennusvalmis levy on ympäripontattu ja valmiiksi mitoitettu. Ihan täysin uusi tuote ei ole, mutta Pirkanmaalla Koskisen Oy:n valmistamaa tuotetta ei juuri muut myy. Nokian S-Puu on siis ainutlaatuisen mahdollisuuden edessä.

– Olen itse tästä ihan superinnoissani ja näen rajattomia mahdollisuuksia käyttää levyjä missä ja miten tahansa, Nieminen toteaa.

”On mukava lisä tuoda valikoimiin myös harmaa hyllylevy. Kyseessä on se sama tuote, jonka moni on tottunut näkemään ja käyttämään valkoisena.”

Aloitetaan yhdellä

Sisustusvanerilla voi rakentaa sisätiloihin vaikka näyttävän tehosteen seinään, kuvion kattoon tai tyylikkään sängynpäädyn: uniikki puupinta sopii mihin tahansa sisustustyyliin, sillä puu saa nyt näkyä. Sisustusvanerin pinta on upea sellaisenaankin luonnon muovaamana puuvalmiina, mutta pinnan voi halutessaan myös itse vahata, maalata tai lakata.

– Arkkia on saatavana puuvalmiin lisäksi myös valko- ja kirkaslakattuna.

Vanerilevyn koko on inspiroivan iso: 732 mm x 454 mm. Vanerilevyjä myydään Nokian S-Puussa viiden arkin pakkauksessa, josta saa valmista pintaa yli puolitoista neliötä.

Sisustuslevyt voi sommitella miten vain ja niiden väliin jäävä sauma luo tyylikkään vivahteen valmiiseen lopputulokseen. 12 mm paksut levyt voi asentaa myös asennus­liimallakin, mutta ruuvit eivät nekään erotu juurikaan saumasta.

– Moni tunnistaa tuskan, kun jotain pientä tehdessään pitää aina ostaa paljon kaikkea. Sisustuslevyjä ei tarvitse olla montaa.

Toki voi käydä niinkin, että ottaa yhden paketin ja toteaa, että eihän se riitä kuin alkuinnostukseen. Nieminen kertoo, että moni pyörittelee vanerilevyä ja miettii, että mihin se taipuisi. Monesti ratkaisuna onkin levytilasta löytyvä sahauspalvelu.

– Tällaista palvelua ei ole kovin monessa paikassa tarjolla eikä Nokialla lainkaan. Muotoja emme saa tehtyä, mutta muuten juuri sellaisen kuin asiakas toivoo.

Arkki-sisustuslevyjen lisäksi saman katon alle mahtuu myös muitakin levymateriaaleja kuten gyprocia, lastulevyä, OSB-levyä, koivuvaneria ja filmivaneria monella eri värillä ja pinnoitteella.

Tilaus erikoistuotteille

Nokian S-Puun levyt ja sahauspalvelu on pihapiirissä olevassa lämpimässä sisätilassa, jossa toimi aiemmin höyläämö. Arkki-sisustuslevyjen lisäksi saman katon alle mahtuu muitakin levymateriaaleja kuten gyprocia, lastulevyä, OSB-levyä, koivuvaneria ja filmivaneria monella eri värillä ja pinnoitteella. Niemisellä on ajatuksena tulevan vuoden aikana seurata, miten levytavara vastaanotetaan.

– Tässä on kyllä lääniä rakentaa levytavaroille isompikin halli, mutta tällä valikoimalla ensin aloitetaan.

Levytilasta löytyy myös sahauspalvelu. – Tällaista palvelua ei ole kovin monessa paikassa tarjolla eikä Nokialla lainkaan. Muotoja emme saa tehtyä, mutta muuten juuri sellaisen kuin asiakas toivoo.

Nokialle tullaan Pirkanmaan

ulkopuoleltakin hakemaan erilaisia materiaaleja, sillä kuluttajat ovat tottuneet siihen, että S-Puusta löytyy.

– Onpahan täällä käyty ihan vain katsomassa malleja ja hakemassa inspiraatiota.

Lisäksi Nokian S-Puussa on havaittu viime vuosina lisääntynyt erilaisten listojen ja paneelien hankinta ja käyttö myös sisustusnäkökulmasta. Hartolassa sijaitseva saha ja levytehdas Koskisen Oy on Nokian S-Puun pitkäaikainen kumppani, sillä valtaosa sahatavarapuolen tuotteista tulee Päijät-Hämeestä. Nieminen myöntää, että levytavara on ollut jo pitkään monen asiakkaan toiveissa eli niitä saa ja kannattaa esittää!

– Juuri siksi on mukava lisä tuoda valikoimiin myös harmaa hyllylevy. Kyseessä on juuri se sama tuote, jonka moni on tottunut näkemään ja käyttämään valkoisena. Hyllylevystä voi tehdä vaikka vaaleasävyiseen keittiöön tyylikkäästi sopivia, erottuvia ja erilaisia avohyllyjä.

Puutavara-alan erikoisliike

  • Vuonna 2003 perustettu perheyritys

  • Laaja valikoima puutavaraa: listoja, paneeleja, sahatavaraa, höylättyä, kyllästettyä ja pintakäsiteltyä puutavaraa, erikoisprofiileja, liimapuuta ja kertopuutuotteita

  • Puutavara-alan erikoisliikkeen valikoimassa nyt myös gyprocia, lastulevyä, OSB-levyä, koivuvaneria ja filmivaneria

  • Aukioloajat: arkisin klo 8-18 ja lauantaisin klo 9-13

  • Osoite: Hallitie 7, Nokia

  • www.spuu.fi

Lue myös: