Sähköpyörän suosio kasvaa – mukavaa, helppoa ja edullista liikkumista ympäri vuoden - Mainos - Nokian Uutiset
MainosKuntokauppa.fi

Sähköpyörän suosio kasvaa – mukavaa, helppoa ja edullista liikkumista ympäri vuoden

Sähköpyörät ovat lyöneet itsensä läpi suomalaisessa liikenteessä. Parin viime vuoden aikana markkinoille on tullut runsas mallivalikoima ja sähköpyörien hinnat ovat laskeneet. Noin 2000 euron molemmin puolin on saatavilla laadukkaita malleja joka käyttöön.

Sähköpyörällä polkee mukavammin, pidemmälle ja nopeammin kuin perinteisellä polkupyörällä.­


1.12.2020 6:00 | Päivitetty 30.11.2020 9:55

Kaduilla ja pyöräteillä näkee yhä useammin pyöräilijöitä, joiden vauhti vaikuttaa todella reippaalta polkemiseen nähden. He eivät näytä ponnistelevan polkimilla, vaan ajavan rennosti ja vapautuneesti melko pystyssä ajoasennossa. Silti pyörä etenee vauhdikkaasti kuin treenaavan urheilupyöräilijän polkemana.

Sähköpyörät yleistyvät Suomessakin koko ajan. Meillä niiden suosio ja osuus koko pyörämarkkinoista on paljon pienempi kuin Ruotsissa ja Saksassa, mutta myynti on kaksinkertaistunut vuosittain viime vuosien aikana.

Nykyään laadukkaita ja kohtuuhintaisia sähköpyöriä löytyy kaikista runkotyypeistä. Jokainen löytää markkinoilta omaan käyttöönsä sopivan sähköpyörän, mutta kaikilla on yksi yhteinen piirre: Sähköavustus tekee polkemisesta kevyttä ja helppoa. Entiset pyöräilyn vaikeat kohdat, raskaat ylämäet ja vastatuuliset aukeat, eivät enää haittaa. Tarvitsee vain kytkeä tehostusta riittävän voimakkaaksi, ja ennen vaadittu ponnistelu muuttuu nopeaksi ja sujuvaksi etenemiseksi.

Sähköavusteisen polkupyörän moottori saa tuottaa enintään 250 wattia tehoa, ja tehostus saa vaikuttaa enintään 25 kilometrin tuntinopeuteen saakka. Tällöin sähköpyörää kohdellaan tieliikennelaissa kuin tavallista polkupyörää. Ajamiseen ei ole ikärajaa, ja pyörällä saa ajaa kevyen liikenteen väylillä. Myöskään ajokorttia tai liikennevakuutusta ei tarvita.

Arkista liikkumista ja sporttista vauhtia

Kun ensimmäiset sähköpyörät tulivat Suomen markkinoille, ne miellettiin kaupunkiliikenteen kulkuneuvoiksi kevyeen polkemiseen. Ajateltiin, että niillä pystyy liikkumaan ponnistelematta töihin tai asioille. Sen mukaisesti runkomallit olivat lähinnä citybike-tyyppiä.

Tekniikan edistymisen ja hintojen laskun myötä mallivalikoimat ovat monipuolistuneet. Nyt sähköpyörän mahdollisuudet on huomattu myös urheilullisessa pyöräilyssä.

Maastokäyttöön tarkoitetut sähköpyörät ovat tulleet voimalla markkinoille parin viime vuoden aikana. Sähköavustus on suuri etu hankalissa maastonkohdissa ja jyrkissä ylämäissä. Pyörän taluttaminen vähenee minimiin, kun vain kytkee sähkömaastopyörän avustuksen maksimiteholle.

Fatbike-tyyppiset pyörät ovat mainio valinta Suomen oloihin, sekä talven loskakeleille ja sepelipintaisille pyöräteille että pehmeään maastoon.

Fatbike-tyyppiset pyörät ovat mainio valinta Suomen oloihin, sekä talven loskakeleille ja sepelipintaisille pyöräteille että pehmeään maastoon. Leveiden ja karkeakuvioisten renkaiden raskas vierintävastus ei enää hidasta vauhtia, kun sähköavustus kompensoi tilanteen. Sähkö-fatbike onkin mainio laite sekä talviseen työmatkaliikenteeseen että lumisille maastopyöräreiteille.

Hybridirunkoiset sähköpyörät kasvattavat suosiotaan pitemmillä ajomatkoilla. Niillä sujuvat pitkätkin pyöräretket kevyesti, vaikka mukana olisi raskaastikin retkitavaraa. Suurimman akkukapasiteetin omaavat mallit antavat jopa yli 150 kilometriä sähköavustusta ajotavasta, reitin korkeuseroista ja kuormasta riippuen. Jos retkellä on useampi ajopäivä, akun voi ladata missä tahansa, missä on verkkovirtaa.

Sähköpyöriä käytetään tutkimusten mukaan pitempiinkin matkoihin kuin perinteisiä polkupyöriä. Se ei ole ihme – oli pyörän runkomalli tai matkan tarkoitus mikä tahansa, sähköpyörä antaa enemmän mahdollisuuksia. Sillä polkee mukavammin, pidemmälle ja nopeammin kuin perinteisellä polkupyörällä.

Tutustu valikoimaamme ja tilaa sähköpyörä Kuntokaupalta!