Nokia alkaa tarjota neljättä rokoteannosta THL:n uusien suositusten mukaisesti – Laajennus koskee myös kotihoidon piirissä olevia

Nokian kaupungilla kotihoito huolehtii omien asiakkaidensa rokottamisesta, muiden tulee varata aika Nuijiamiestentien rokotuspisteelle.

12.5. 13:03

Nokialla annetaan jatkossa neljänsiä koronarokotteita yli 70-vuotiaille kotihoidon tai omaishoidon piirissä oleville kuntalaisille sekä niille yli 70-vuotiaille, joiden toimintakyky on heikentynyt.

Neljäs rokoteannos voidaan antaa, kunhan kolmannesta rokoteannoksesta on kulunut kolme kuukautta. Jos ikääntynyt on saanut aiemmin kolme rokoteannosta ja sairastanut koronavirustaudin, neljättä koronarokoteannosta ei toistaiseksi anneta.

Kaupunki noudattaa rokotuksissa Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL:n uutta suositusta. THL on jo aiemmin antanut suosituksen 12 vuotta täyttäneiden voimakkaasti immuunipuutteisten sekä 80 vuotta täyttäneiden ja iäkkäiden hoivakodeissa asuvien rokottamisesta.

THL:n uusi suositus ei koske omaishoitajia, sillä heidän rokottamisensa ei suojaa hoidettavaa mahdolliselta infektiolta.

Nokian kaupungilla kotihoito huolehtii omien asiakkaidensa rokottamisesta. Kotihoidon piirissä olevat yli 70-vuotiaat saavat rokotteen kotihoidon kautta, eikä heidän tarvitse varata erikseen aikaa Nuijamiestentien rokotuspisteelle.

Omaishoidon piirissä olevat ja muut toimintakyvyltään heikentyneet yli 70-vuotiaat voivat varata ajan Nuijamiestentien rokotuspisteelle. Toimintakyvyn heikentymisellä tarkoitetaan sitä, että ikäihminen ei selviä ilman toisen ihmisen apua kotona. Avuntarpeen tulee liittyä hoivaan ja huolenpitoon, joten esimerkiksi siivous- tai kauppapalveluiden käyttöä ei lasketa mukaan.

Nuijamiestentielle varataan aika joko sähköisesti osoitteesta nokia.terveytesi.fi tai puhelimitse numerosta 03 5652 1108. Ajanvarauspuhelin on avoinna tiistaisin kello 8–14.

Neljännen rokotteen voi saada myös 70 vuotta täyttänyt henkilö, jolle harkitaan kotona pärjäämiseksi lisäapua, eli on odotettavissa, ettei hän sairastuttuaan selviä kotona.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos