Walk-in-rokotuksista luovutaan Nokialla – kysyntä hiipunut

Rokotustoiminta jatkuu ajanvarauksella, mutta Nokialla luvataan toimia joustavasti. Sairastettu koronavirustauti vaikuttaa lasten rokottamiseen ja ohjeet päivittyvät.

Nuijamiestentien rokotuspisteeseen saa 1. huhtikuuta lähtien aikoja ajanvarauksella.

17.3. 14:44

Koronarokotusten kysyntä on hiipunut ja tästä syystä 1. huhtikuuta 2022 alkaen rokotteen voi saada ajanvarauksella. Viimeinen yleinen walk-in-päivä on 30. maaliskuuta 2022.

Nokialla toimitaan tämänkin jälkeen joustavasti: mikäli rokotuspisteen ollessa auki henkilö tulee kysymään rokotetta se voidaan antaa tilanteen niin salliessa, kaupunki tiedottaa.

Rokotustoiminta jatkuu ajanvarauksella Nuijamiestentien rokotuspisteellä.

Lasten rokotukset

Sairastettu koronavirustauti vaikuttaa lasten rokottamiseen. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos päivitti ohjettaan lasten toisista koronarokoteannoksista.

Rokoteannoksen ja koronatartunnan välin on oltava riittävän pitkä, vähintään 6 viikkoa, jotta tartunnan voidaan katsoa vastaavan yhtä rokoteannosta. Esimerkiksi, jos 10-vuotias lapsi on käynyt rokotteella 28.2.22 ja sairastuu koronaan 16.3.22, ei kuuden viikon väli toteudu ja lapsi voi saada toisen rokotteen 4–6 kuukauden kuluttua tartunnasta.

Koronavirusrokotukset – Nokian kaupunki -sivulta löytyy taulukko, josta asian voi tarkastaa. Aiemmin tätä aikaväliä ei ole ohjeissa mainittu. Siitä syystä lasten huoltajien on kaupungin tiedotteen mukaan hyvä tarkastaa, onko lapselle tarpeen ottaa toinen koronarokote sairastetun koronataudin lisäksi.

Koronapuhelut arkena

1. huhtikuuta 2022 alkaen Omaolossa tehdyt koronaoirearviot ja koronapuhelut hoidetaan ainoastaan arkipäivisin maanantaista perjantaihin klo 8–14.

Kaupungin tiedotteessa ohjeistetaan, että mikäli ihminen sairastuu viikonloppuna, hänen tulee jäädä omaehtoiseen karanteeniin ja olla seuraavana arkipäivänä yhteydessä koronaneuvontaan. Mikäli vointi huononee, on oltava yhteydessä Nokian kiirevastaanoton hoidon tarpeen arviointiin. Nokian kiirevastaanoton ollessa suljettuna tulee ottaa yhteys Pirkanmaan päivystysapuun 116117 ja hätätilanteessa soittaa yleiseen hätänumeroon 112.

Luitko jo nämä?

Mainos