Pirkanmaalla on koronaepidemiassa ohitettu vaikein vaihe – koronanyrkki arvioi tulevia suosituksia: ”Ei ole mahdollisuuksia keventää”

Pirkanmaalla koronatartunnat ja sairaalahoitoon joutuneiden määrä ovat junnanneet samalla tasolla useita viikkoja. Epidemian pahin vaihe lienee ohitettu, mutta perusteita esimerkiksi maskisuosituksen lieventämiseen ei vielä ole.

Pirkanmaan koronanyrkki tiedottaa seuraavan kerran koronatilanteesta 29. maaliskuuta. Kuvassa ovat johtajaylilääkäri Juhani Sand (vas.), kuvassa, joka on otettu lähes tasan vuosi sitten, 16. maaliskuuta 2021. Ylilääkäri Jaana Syrjänen (oik.) kuvattiin marraskuussa 2021.

16.3. 7:51

Koronatartuntojen määrässä ei ole näkynyt Pirkanmaalla isoja laskuja tai nousuja viime viikkoina. Myös sairaalahoidossa olevien määrä on pysynyt vakaana.

Johtajaylilääkäri Juhani Sand Tampereen yliopistollisesta sairaalasta (Tays) sanoo, että erikoissairaanhoitoon tuli vielä puolitoista kuukautta sitten 11 potilasta päivässä koronan vuoksi. Nyt luku on ollut kuukauden ajan kahdeksan potilasta päivässä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos