Koronanyrkki esittää helpotusta yleisötilaisuuksiin jo lauantaista alkaen, mutta voimaan jäisi turvavälipykälä – tätä se tarkoittaa käytännössä

Maskit, turvavälit, hygienia ja terveenä liikkuminen ovat yhä suosituksissa. Maaliskuun alusta alakouluissa päättyisi maskisuositus. Samaan aikaan etätyösuositus muuttuisi osittaiseen etätyöhön.

Pienten koululaisten maskisuositus puretaan Pirkanmaalla maaliskuun alussa. Juhannuskylän koulun oppilaat Lumi-Maria Tuomas, 9, Leevi Rautiainen, 8, ja Paavo Lampinen, 8, kuvattiin lokakuussa Tampereella. Mahdollisesti myös yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoitukset jäävät kohta historiaan Pirkanmaalla. Tapahtumissa halutaan kuitenkin edelleen huolehtia koronaturvallisuudesta. Viime kesän Saarihelvetti-tapahtumassa Tampereella yleisölle jaettiin maskeja ja käsidesiä ennen laivamatkaa Viikinsaareen.

16.2. 10:09

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä vapauttaisi yleisötilaisuudet alueella, mutta niissä pitäisi torjua koronatartuntariskiä.

”Meillä ei olisi enää ehdottomia prosenttimääriä tai muita, jotka aluehallintovirasto (avi) on määrännyt”, kertoo Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juhani Sand.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos