Koronapassi: Miten sen saa ja missä tilanteissa sitä tarvitaan - Koronavirus - Nokian Uutiset

Koronapassi tulee nyt myös Pirkanmaalle – Tässä yksinkertaiset ohjeet, kuinka saat sen käyttöön

Koronapassi tuli Suomessa voimaan lauantaista 16. lokakuuta lähtien. Koronapassia voidaan edellyttää silloin, jos alueella on voimassa esimerkiksi yleisömääriä tai aukioloaikoja koskevia rajoituksia. Pirkanmaalla ravintoloista koskevia rajoituksia tulee voimaan 17. marraskuuta.

Koronapassi voi olla rajoitustilanteessa käytössä muun muassa yökerhoissa, museoissa ja taidenäyttelyissä sekä kuntosaleilla. Ravintola Kaijakan kuva on otettu Tampereella 1. lokakuuta, kun ravintolarajoitukset Pirkanmaalla loppuivat. Serlachiuksen Banksy-näyttely on kuvattu Mäntässä kesäkuussa ja Tampereen Rantaperkiön Liikku-kuntokeskus kuvattiin elokuussa 2020.

16.11. 12:32

Kokosimme kahdeksan olennaista kysymystä koronapassista.

1. Mikä on koronapassi?

Koronapassina toimii EU:n koronatodistus, jonka voi ladata Omakannasta tai saada paperisena versiona terveydenhuollosta.

Koronapassiksi riittää yksi koronatodistukseen sisältyvästä kolmesta todistuksesta: todistus täydestä rokotesarjasta, alle 72 tuntia vanhasta negatiivisesta koronatestituloksesta tai enintään kuusi kuukautta aiemmin sairastetusta koronataudista.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos