Nokialla Modernan rokote vaihdetaan Pfizeriin alle 30-vuotiailla - Koronavirus - Nokian Uutiset

THL ohjeistaa, ettei Modernan rokotetta annettaisi alle 30-vuotiaille miehille – Nokialla kouluissa annettu ensimmäisenä annoksena Modernaa, jatkossa huomioidaan muuttunut suositus

THL:n torstaina antaman uuden suosituksen jälkeen Nokialla kaikki alle 30-vuotiaat rokotetaan jatkossa Pfizerin Comirnaty-rokotteella.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ohjeisti torstaina, että lääkeyhtiö Modernan koronarokotetta ei toistaiseksi pitäisi antaa alle 30-vuotiaille miehille.

7.10. 15:48

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ohjeisti torstaina, että lääkeyhtiö Modernan koronarokotetta ei toistaiseksi pitäisi antaa alle 30-vuotiaille miehille.

Syynä on rokotteeseen mahdollisesti liittyvä kohonnut sydänlihas- tai sydänpussintulehduksen riski, joka on suurin juuri miehillä toisen rokoteannoksen jälkeen.

Nokian vs. hoitotyön johtaja Heidi Leppänen kertoo, että THL:n tiedote saapui Nokialle torstaina hieman puolen päivän jälkeen. Jo viiden minuutin päästä tieto oli välitetty rokotuspisteiden lähiesihenkilöille ja rokottajille.

Uuden suosituksen vuoksi kaikki alle 30-vuotiaat nokialaiset rokotetaan jatkossa Pfizerin Comirnaty-rokotteella. Leppänen tarkentaa vielä, että alle 30-vuotiaille naisille Modernaa saa yhä antaa, mutta Pfizerin rokote on se ensisijainen ihan jo riittävyytensä puolesta. Modernaa saa myös edelleen tarjota kaikille 30 vuotta täyttäneille.

Leppänen sanoo, että kaupungilla ei ole vielä ikäryhmittäin tarkkaa tietoa siitä, ketkä kaikki Nokialla ovat saaneet Modernan rokotteen.

”Esimerkiksi kouluilla rokotetut ovat saaneet ensimmäisenä annoksena Modernan rokotetta. Jatkossa kouluilla annettavien rokotteiden osalta huomioidaan muuttunut THL:n suositus. Nuijamiestentien rokotuspisteen walk in -linjoilla lapsille on annettu lähes ainoastaan Pfizerin rokotetta.”

Nokialla Moderna korvataan jatkossa tarvittaessa Pfizerin Comirnaty-rokotteella.

”Sitä on meillä nyt niin hyvin saatavilla, että siitä ei koidu minkäänlaista ongelmaa.”

Uusi suositus

Suositus ohjeistaa toistaiseksi keskeyttämään Modernan koronavirus­rokotteen antaminen alle 30-vuotiaille miehille varovaisuusperiaatteen vuoksi.

Syynä on rokotteeseen mahdollisesti liittyvä kohonnut sydänlihas- tai sydänpussin­tulehduksen riski. Riski on suurin alle 30-vuotiailla miehillä toisen rokoteannoksen jälkeen.

Asiasta kertoi THL:n johtaja Mika Salminen torstaisessa THL:n ja sosiaali- ja terveysministeriön tiedotustilaisuudessa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Edit 7.10. klo 16.34: Lisätty Leppäsen tarkennus, että alle 30-vuotiaille naisille Modernaa saa yhä antaa.

Luitko jo nämä?

Mainos