Siuron Koski-Teatterin ensi-illassa on voinut altistua koronalle – Näytökset perutaan kahden viikon ajaksi - Koronavirus - Nokian Uutiset

Siuron Koski-Teatterin ensi-illassa on voinut altistua koronalle – Näytökset perutaan kahden viikon ajaksi

Öbaut Seitsemän Veljestä -kesänäytelmän ensi-ilta oli viime lauantaina 10. heinäkuuta kello 19. Näytöksessä olleella henkilöllä on todettu koronavirustartunta.

Paavo Poikonen (vas.), Noora Koski, Harri Heiskanen ja Mika Eerola Öbaut Seitsemän Veljestä -näytelmän harjoituksissa.

12.7. 13:14

Siuron Koski-Teatterin Öbaut Seitsemän Veljestä -kesänäytelmän ensi-iltanäytöksessä on voinut altistua koronavirukselle. Ensi-ilta järjestettiin viime lauantaina 10. heinäkuuta kello 19.

Siuron Koski-Teatteri tiedotti asiasta tänään maanantaina sosiaalisessa mediassa.

Näytelmän ohjaaja Kyösti Kallio kertoo, että karanteenisäädösten vuoksi näytökset on jouduttu perumaan seuraavilta kahdelta viikolta. Tällä viikolla näytöksiä piti olla viisi kappaletta.

– Seuraava näytös on tämän hetken tiedon mukaan 25. heinäkuuta, ja jatkamme siitä esityskalenterin mukaan. Pyrimme myös järjestämään lisänäytöksiä, mikäli saamme työryhmän kanssa aikataulut ja muut sopimaan yhteen, Kallio sanoo.

Kallion mukaan tilanne on erittäin harmillinen ja valitettava, mutta luonnollisesti teatterissa toimitaan niin yleisön kuin kaikkien kesänäytelmässä mukana olevien terveys edellä.

– On kuitenkin pieni helpotus, että olemme ehtineet viime kesän ja talven aikana varautua vallitsevaan tilanteeseen. Lipunmyyntimme on uudistettu, käsidesiä on esityksissä saatavilla ja muut hygieniaohjeet on huomioitu, ja lisäksi katsomokapasiteettia on rajattu niin, että turvavälit toteutuvat.

Kallion mukaan Siuron Koski-Teatteri tekee nyt aktiivisesti yhteistyötä Tampereen yliopistollisen sairaalan jäljitystiimin kanssa. Viranomaiset ottavat näytöksessä olleisiin yhteyttä, mikäli tilanne niin vaatii.

Lisäksi kaikkia ensi-illassa olleita pyydetään tarkkailemaan oloaan ja hakeutumaan koronatestiin lievistäkin oireista.

Peruttujen näytösten osalta teatteri aikoo olla henkilökohtaisesti yhteydessä kaikkiin lipun ostaneisiin.

Siuron Koski-Teatteri joutui myös viime kesänä ison päätöksen eteen koronapandemian vuoksi, ja lopulta näytökset peruttiin jo ennen esityskauden alkamista. Sekä tuolloin, että alun perin tänäkin kesänä, teatterin oli tarkoitus esittää Anton Tšehovin Vanja-eno. Kokoontumisrajoitusten vuoksi työryhmää oli kuitenkin pienennettävä, ja uudeksi näytelmäksi valikoitui Öbaut Seitsemän Veljestä.

Lue lisää: Koronaa köniin ja Siuron Koski-teatteri esittää Öbaut seitsemän veljestä vain neljällä näyttelijällä: ”Teatteri ei ole niin tärkeää, että pantaisiin vaaraan elämä”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainokset