Koronarajoitukset lievenevät - Koronavirus - Nokian Uutiset

Koronarajoitukset lievenevät – yksityistilaisuuteen voi tästedes osallistua korkeintaan 50 henkilöä turvaohjein

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän puheenjohtajana toimii johtajaylilääkäri Juhani Sand.

11.5. 15:34

Pirkanmaan koronatilanne on viime viikosta kehittynyt edelleen parempaan suuntaan. Ilmaantuvuus oli viime viikon päättyessä 34 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Positiivisten osuus Fimlabissa testatuista on laskenut 0,7 prosenttiin.

Pandemiaohjausryhmä linjasi tiistaina, että yksityisissä tilaisuuksissa voi olla tästedes 50 henkilöä kerrallaan turvallisuusohjeita noudattamalla.

– Yksityisetkin tilaisuudet tulee järjestää turvallisuusohjeita noudattaen, etenkin, jos joukossa on vielä rokottamattomia henkilöitä. Kahden metrin turvavälin noudattaminen on tärkeää muistaa edelleen myös työpaikoilla, joissa etätyötä ei voi tehdä, koronanyrkki tähdentää tiedotteessaan.

Koronanyrkin mukaan aikuisten ryhmissä tapahtuva harrastustoiminta on mahdollista käynnistää ulkona turvaohjeita noudattaen korkeintaan 50 henkilön ryhmissä. Aikuisten ryhmäharrastustoimintaa sisätiloissa ei edelleenkään suositella. Uimahallit ja maauimala voidaan avata eläkkeellä oleville. Asiakasmäärä tulee sopeuttaa niin, että turvavälit voidaan säilyttää myös pesu- ja pukuhuonetiloissa.

Lasten ja nuorten liikuntaharrastuksissa voidaan käynnistää sarja- ja kilpailutoiminta ulkotiloissa. Sisätiloissa lapset ja nuoret voivat harrastaa korkeintaan 20 henkilön ryhmissä, kunhan THL:n ja OKM:n turvallisuusohjetta muilta osin noudatetaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos