Koronarajoitukset jatkuvat Nokialla tammikuun loppuun - Koronavirus - Nokian Uutiset

Koronarajoitukset jatkuvat Nokialla tammikuun loppuun – Tarpeen vaatiessa rajoituksia voidaan arvioida uudelleen nopeallakin aikataululla

Voimassa olevia koronarajoituksia jatketaan Nokialla 31.1.2021 saakka. Ainoastaan lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia vapautetaan.

Maskisuositus jatkuu Nokian kaupungin työntekijöillä, toisen asteen opiskelijoilla ja harrastustoiminnassa yli 15-vuotiailla tammikuun loppuun saakka.­

8.1. 10:07

Nokian perusturvalautakunta on päättänyt Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän suositusten mukaisesti jatkaa koronaviruksesta johtuvia rajoituksia 31. tammikuuta saakka.

Rajoituksia höllennetään ainoastaan alle 20-vuotiaiden ohjatussa harrastustoiminnassa.

Rajoitusten voimassaolon jatkuminen tarkoittaa sitä, että muun muassa kaikki yli 10 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat kiellettyjä tammikuun loppuun saakka. Julkisissa sisätiloissa sekä museoissa ja teattereissa yleisömäärä pysyy rajattuna 10 henkilöön.

Nokian uimahalli, kaikki sisäliikuntasalit ja kaupungin kuntosalit sekä jäähalli pysyvät suljettuina yleisöltä. Myös nuorisotilat ja ikäihmisten päivätoimintakeskus Setori pysyvät suljettuina.

Ikäihmisten lyhytaikaisen hoidon yksiköt pysyvät suljettuna vierailijoilta, mutta tapaamisia voidaan järjestää tapaamishuoneessa ja etäyhteydellä.

”Nokian perusturvalautakunnalla on valmius arvioida ja käsitellä rajoituksia uudelleen nopeallakin aikataululla.”

Kaupunki ei myöskään vuokraa tilojaan yleisiin tai yli 10 hengen tilaisuuksiin.

Pääkirjastossa ja Linnavuoren kirjastossa sallitaan vain varatun aineiston noutaminen ja aineiston palauttaminen, ja kirjastoauto palvelee jatkossakin kioskiperiaatteella.

Kaupunki myös suosittelee, että yksityiset sisäliikuntatilat, kylpylät ja yleiset saunat, huvi- ja leikkipuistot sekä kauppojen oleskelutilat suljetaan.

Yksityistilaisuuksissa suositellaan noudatettavaksi 10 henkilön rajaa ja tarpeetonta matkustamista tulisi välttää. Ikäihmisten pitkäaikaisen hoivan yksiköissä suositellaan vahvasti asumisyksiköissä tapahtuvien vierailuiden ja kotilomien rajoittamista.

Rajoituksilla ei ole vaikutusta kaupungin koulu- ja päiväkotitiloihin, joten esiopetus, perusopetus, iltapäivätoiminta ja toisen asteen opetus voivat jatkua toistaiseksi lähiopetuksena.

Kaupungin työntekijöiden ja toisen asteen opiskelijoiden maskisuositus jatkuu tammikuun loppuun asti.

– Mikäli pandemiatilanne muuttuisi merkittävästi tai alueellinen pandemiaohjausryhmä suosittelisi nykyisten koronarajoitusten purkamista tai kiristämistä ennen tammikuun loppua, on Nokian perusturvalautakunnalla valmius arvioida ja käsitellä rajoituksia uudelleen nopeallakin aikataululla, sanoo perusturvalautakunnan puheenjohtaja Jouko Jaakkola.

Lasten ja nuorten harrastusmahdollisuudet paranevat

Koronarajoituksia höllennetään alle 20-vuotiaiden ohjatussa harrastustoiminnassa. Maanantaista 11. tammikuuta alkaen lasten ja nuorten harrastustoimintaa saa järjestää sisätiloissa korkeintaan 10 hengen pienryhmissä. Mikäli liikuntatila on jaettavissa osiin väliverhoin, tilan eri puolilla voi harjoitella useampikin ryhmä.

Kaupunki edellyttää harrastustoimintaa järjestävien seurojen huolehtivan hygienia- ja turvallisuusohjeistusten noudattamisesta. Esimerkiksi pukuhuoneiden käyttöä tulee välttää, eivätkä vanhemmat saa saattaa lapsiaan sisään harrastustiloihin.

Koronarajoitukset eivät edelleenkään koske kilpa-ja huippu-urheilijoita, mutta he eivät voi harjoitella yhtä aikaa lasten ja nuorten ryhmien kanssa, jotta 10 hengen kokoontumisrajoituksia pystytään noudattamaan.

Koska nuorten harrastusmahdollisuuksia nyt lisätään, tulee kilpa- ja huippu-urheilijoiden hakea harjoitusvuoroja uudelleen kaupungin verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella.

Luitko jo nämä?

Mainokset