Koronarokotukset eivät ole vielä alkaneet Nokialla - Koronavirus - Nokian Uutiset

Koronarokotteiden saapuminen Nokialle edelleen kysymysmerkki – ”Meillä on valmiudet suurien rokotemäärien antamiseen nopeallakin aikataululla”

Nokian kaupunki ei voi vaikuttaa rokotteiden määrään tai siihen, milloin niitä toimitetaan.

Nokian kaupungilla ei ole vielä varmaa tietoa koronarokotusten alkamisen ajankohdasta. Arkistokuva.­

4.1. 15:06

Koronarokotukset saatiin Pirkanmaalla käyntiin Tampereen yliopistollisen sairaalan henkilökunnan osalta joulukuun lopulla.

Maanantaihin 4. tammikuuta mennessä Nokialle ei oltu saatu vielä yhtään koronarokotetta, kertoo Nokian korona-rokotustyöryhmän vetäjänä ja rokotusyhdyshenkilönä toimiva vastaava hoitotyön johtaja Heidi Leppänen.

Korona-rokotteiden jakelusta kuntiin vastaa valtakunnallisesti Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ja alueellisesti Pirkanmaan sairaanhoitopiiri.

– Nokian kaupunki ei voi itse vaikuttaa siihen, milloin ja millaisia määriä rokotteita meille tulee. Tiedotamme rokotusten alkamisesta heti, kun tiedämme asiasta, Leppänen sanoo.

Kuten valtakunnallisestikin, myös Nokialla rokotusjärjestys määräytyy valtioneuvoston asetuksen ja THL:n esityksen perusteella. Tällä hetkellä tilanne näyttää siltä, että riskiryhmäläisten rokottaminen päästäisiin Nokialla aloittamaan vasta lähempänä maaliskuuta.

– Meillä on valmiudet suurien rokotemäärien antamiseen nopeallakin aikataululla. Olemme tehneet monitasoista suunnittelua muun muassa tilapalveluiden kanssa, ja Vihnusaseman lisäksi saamme tarvittaessa käyttöön muitakin tiloja. Rokotustoimintaan on valmistauduttu tilaamalla rokotejääkaappeja, kannettavia tietokoneita ja muita tarvittavia välineitä, ja nyt vain toivomme, että saisimme rokotteita mahdollisimman pian, Leppänen jatkaa.

Nokian kaupunki aikoo tiedottaa rokotusten alkamisesta useissa eri kanavissa. Kaupungin verkkosivuille on muun muassa tulossa suora linkki, josta löytyy tuoreimmat tiedot rokotuksista.

Edit 4.1. klo 15.54: Otsikkoa muokattu.

Luitko jo nämä?

Mainokset