Seurakunnan tilaisuudet jäävät korona-tauolle - ehtoollisella isommat välit vierustoveriin, papit eivät osallistu perhejuhliin - Koronavirus - Nokian Uutiset

Seurakunnan tilaisuudet jäävät korona-tauolle - ehtoollisella isommat välit vierustoveriin, papit eivät osallistu perhejuhliin

Kirkkohallitus päätti 17. syyskuuta esittää kirkolliskokoukselle, että kastettavalle lapselle riittää yksi kummi, joka on evankelis-luterilaisen kirkon konfirmoitu jäsen.

13.3.2020 18:15 | Päivitetty 16.3.2020 9:40

Korona-virus aiheuttaa toimenpiteitä myös Nokian evankelisluterilaisen seurakunnan toiminnassa.

– Nokian seurakunnan koko viikkotoiminta ja kaikki tapahtumat jäävät toistaiseksi tauolle. Myös Kulmakivi suljetaan toistaiseksi. Jumalanpalvelukset, kirkolliset toimitukset, sielunhoito ja diakoninen auttamistyö järjestetään, mutta niissä minimoidaan mahdolliset tartuntariskit, vahvistaa kirkkoherra Lauri Salminen.

Ehtoollisella käytetään kertakäyttöpikareita ja alttarille asetutaan harvemmin kuin normaalioloissa. Pääkirkossa ei käytetä virsikirjoja vaan virsien sanat heijastetaan videotykillä kirkon seinälle. Kirkkokahveja ei pidetä. Kolehdit kerätään ovilla.

Papit eivät osallistu perhejuhliin ja toimituskeskustelut pyritään käymään puhelimitse. Diakonian kotikäynnit vaihdetaan pääsääntöisesti puhelinkeskusteluihin eikä avoimia vastaanottoja pidetä. Niiden sijaan pyritään järjestämään diakoniavastaanotot henkilö kerrallaan.

Olemassa olevat varaukset Nokian seurakunnan tiloissa pyritään järjestämään, mutta uusia varauksia ei oteta. Tiloihin tulevia pyydetään tulemaan paikalle vain terveinä ja ilmoittamaan seurakuntaan, jos sairastuu heti käynnin jälkeen.

Hallinnon viralliset kokoukset järjestetään normaalisti, mutta yleisestä hygieniasta huolehditaan ja kokouksiin osallistutaan vain terveinä. Myös kaikesta kättelystä pidättäydytään.

Muutoksista viestitään muun muassa Nokian Uutisissa sekä seurakunnan nettisivuilla ja somekanavilla. Seurakunnassa toimii kirkkoherran johdolla varautumisryhmä, joka koordinoi varautumista ja viestintää sekä ohjeistaa säännöllisesti muuta työyhteisöä tilanteen etenemisestä.

Etätyötä suositellaan työnkuvan niin salliessa ja työyhteisön sisäiset kokoukset karsitaan minimiin ja niissä hyödynnetään sähköisiä työvälineitä.

Luitko jo nämä?

Mainokset