Pirkanmaalla kolme uutta koronavirustartuntaa - Koronavirus - Nokian Uutiset

Pirkanmaalla kolme uutta koronavirustartuntaa – testimäärät nousseet merkittävästi

Kaikkiaan Pirkanmaalla on varmistunut tiistaihin mennessä 197 koronavirustartuntaa.

Uusien koronavirustartuntojen määrä on kehittynyt Pirkanmaalla maltillisesti.

28.4.2020 15:20

Pirkanmaalla on varmistunut kolme uutta koronavirustartuntaa, kertoo Tampereen yliopistollinen sairaala.

Uusia koronavirustartuntoja on todettu Pirkanmaalla viime päivinä maltillisesti.

Eilen maanantaina Tays kertoi, ettei Pirkanmaalla varmistunut sunnuntain aikana yhtäkään tartuntaa. Viime viikolla Pirkanmaalla varmistui yhteensä 13 uutta tartuntaa.

Yhteensä Pirkanmaalla on toistaiseksi todettu 197 tartuntaa.

Viruksen testaaminen on lisääntynyt Fimlabin Tampereen keskuslaboratoriossa merkittävästi. Kun testausmäärän päivittäinen keskiarvo oli maaliskuun alkupuolella vielä alle 100, on se noussut huhtikuun loppuun mennessä jo 500:aan.

Fimlab kertoi testimäärien noususta Twitterissä. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin lisäksi laboratorio testaa neljän muun sairaanhoitopiirin potilaita.

Koko maassa on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan varmistettu tiistaihin mennessä 4 740 tartuntaa. Määrä on noussut maanantaista 45 tartunnalla.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Suomessa THL:n mukaan 193 ihmistä, joista kolme Taysin erityisvastuualueella. Erityisvastuualue kattaa Pirkanmaan lisäksi Etelä-Pohjanmaan ja Kanta-Hämeen.

Taysin erityisvastuualueella koronapotilaita on muita alueita vähemmän sairaalahoidossa. THL:n tietojen mukaan Taysin alueella sairaalahoidossa olisi neljä potilasta, joista yksi tehohoidossa.

Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla Hyksin erityisvastuualueella sairaalahoidossa on maanantain tietojen 146 koronapotilasta, joista tehohoitoa tarvitsee 41.

Luitko jo nämä?

Mainokset