Nokian kaupunki linjasi: Kaupungin liikuntakerhot tauolle, kirjaston avajaisia siirretään ja kouluruokailu porrastetaan – ”Nokialla valmius sulkea yksittäisiä koulu- ja päiväkotiyksiköitä” - Koronavirus - Nokian Uutiset

Nokian kaupunki linjasi: Kaupungin liikuntakerhot tauolle, kirjaston avajaisia siirretään ja kouluruokailu porrastetaan – ”Nokialla valmius sulkea yksittäisiä koulu- ja päiväkotiyksiköitä”

Nokian kaupungin valmiusjohtoryhmä linjasi perjantaina monesta asiasta koronavirukseen liittyen. Esimerkiksi kaupungin liikuntakerhot ja koulujen discot ja muut vastaavat tapahtumat perutaan toistaiseksi.

Nokian uuden kirjasto- ja kulttuuritalo Virran piti avautua yleisölle maaliskuun puolivälissä, mutta koronavirustilanne muutti kaiken.

13.3.2020 15:11 | Päivitetty 13.3.2020 15:16

Nokian Uutiset

Nokian kaupungin talousjohtaja Mikko Koskela kertoo, että Nokian kaupungin valmiusjohtoryhmä on perjantaina aamupäivällä pitämässään kokouksessa tehnyt uusia linjauksia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Koskela sanoo, että kokouksessa käytiin läpi hallituksen torstaina antamat suositukset sekä niiden vaikutukset kaupungin toimintaan.

– Myös kaupungin tilanne, ohjeistukset ja kaupungin henkilöstöhallinnon linjaukset on käyty läpi tänään.

Uusia linjauksia

Kaupunki on tänään linjannut monesta asiasta, jotka vaikuttavat satojen kaupunkilaisten arkeen.

– Olemme tänään linjanneet niin, että kaupungin ylläpitämät liikuntaryhmät asetetaan tauolle toistaiseksi. Myös uuden kirjaston avajaisia siirretään myöhemmälle ajankohdalle. Lisäksi Pirkan opiston ei toistaiseksi järjestä ohjelmaa ja kursseja ikäihmisille.

Myös paljon puhuttanut koulujen ja päiväkotien mahdollinen sulkeminen oli valmiusjohtoryhmän käsittelyssä perjantaina.

Koskela sanoo, että opiskelu jatkuu kouluissa normaalisti, mutta esimerkiksi suurien, yli 500 oppilaan koulujen ruokailuja on normaalioloissakin porrastettu. Myös siivousta tehostetaan tarvittaessa THL:n ohjeistusten mukaisesti.

– Valitettavasti monet koulujen kevään tapahtumista joudutaan perumaan. Esimerkiksi suunniteltu pop up-tapahtuma sekä koulun discot sekä vastaavat tapahtumat perutaan toistaiseksi.

Koulutoiminnan lisäksi myös kaupungin henkilökuntaan kuuluvien toimintatapoihin on tehty muutoksia.

– Olemme tarkentaneet esimerkiksi matkustusohjeita sekä ohjeistaneet etätyönmahdollisuuteen.

Nokialla on valmius sulkea yksiköitä

Hallitus keskusteli torstai-iltana pitkään valmiuslaista, mutta päätöstä sen käyttöön ottamisesta ei tehty.

Koskela sanoo, että siitä huolimatta, astuuko valmiuslaki voimaan, on Nokialla valmius sulkea esimerkiksi yksittäisiä tai useampia koulu- ja päiväkotiyksiköitä.

– Olemme asiasta keskustelleet ja meillä on tähän täysi valmius, mikäli terveysviranomaisten näkökulmasta tilanne on sellainen, että taudin leviämisen estämiseksi näin kannattaa toimia.

Koskela muistuttaa, että Aluehallintovirasto ohjeistaa kuntia vielä erikseen hallituksen torstaina antamista linjauksista.

Tarkempaa tiedotusta

Koskela kertoo, että kokouksen myötä myös tiedotuslinjaa on terävöitetty. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikki koronavirukseen liittyen kerätään Nokian kaupungin verkkosivuille, ja valmius viestintään on myös viikonloppuisin.

– On hyvä muistaa, että terveystietojen kuten esimerkiksi muuttuneiden ohjeistusten tai tartunnan saaneiden määrästä tiedottaa edelleen Pirkanmaan sairaanhoitopiiri sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Kaupunki tiedottaa ainoastaan vaikutuksista kaupungin palveluihin.

Koskela muistuttaa, että kaikki uusin tieto päivitetään Nokian kaupungin verkkosivuille ja myös terveysviranomaisten mahdollisesti muuttuvat ohjeistukset päivitetään samalle sivustolle.

Luitko jo nämä?

Mainokset