Osa neuvolan toiminnoista on peruttu, vanhusten lyhytaikaishoitoon ei oteta uusia ihmisiä, kuntouttavaa työtoimintaa ei järjestetä, myös Hempankaari suljetaan - Koronavirus - Nokian Uutiset

Osa neuvolan toiminnoista on peruttu, vanhusten lyhytaikaishoitoon ei oteta uusia ihmisiä, kuntouttavaa työtoimintaa ei järjestetä, myös Hempankaari suljetaan

Nokian kaupunki on tiistaina tiedottanut koronaviruksen estämisen vuoksi tehtävistä peruutuksista. Tässä jutussa kerrottavat muutokset koskevat ikäihmisten palveluita, perhepalveluita, työllisyyspalveluita ja vammaispalveluita.

Neuvoloiden palveluiden tulee koronaviruksen vuoksi joitakin muutoksia. Kuvituskuva.

17.3.2020 11:56

Ikäihmisten palvelut

Lyhytaikaishoidon yksiköt on suljettu maaliskuun 27. päivään asti.

Mahdollisia varattuja jaksoja ei voida toteuttaa eikä vastaanottaa uusia asiakkaita.

Tällä hetkellä lyhytaikaisessa hoidossa olevien asiakkaiden jaksot toteutetaan loppuun alkuperäisen varauksen mukaisesti.

Vihnuskoti on suljettu vierailijoilta koronaviruksen tartuntavaaran vuoksi. Omaisilla on mahdollisuus olla kuva- ja puheyhteydessä asukkaan kanssa Skype-yhteydellä. Keskusteluajan ja käytännön asioiden sopimiseksi voi ottaa yhteyttä suoraan asumisyksikköön.

Ikäihmisten päivätoimintaryhmät Vastamajalla on peruttu 17. maaliskuuta alkaen.

Ikäihmisten lähitorit Setori ja Vihtori ovat suljettuina toistaiseksi 16. maaliskuuta alkaen.

Perhepalvelut

Äitiysneuvolan toimintoja supistetaan ja muutetaan osin terveydenhoitajavetoiseksi. Lääkärineuvoloiden joudutaan tekemään muutoksia aikoihin, joista tiedotetaan asiakkaille puhelimitse.

Lastenneuvolassa on 6 kuukauden ikään saakka ja äitiysneuvolassa toistaiseksi normaali raskaudenseuranta. Kiireettömiä tarkastuksia voidaan joutua siirtämään, näistä ilmoitetaan asiakkaille puhelimitse.

Neuvolassa toivotaan, että sinne tulla ainoastaan terveinä. Myös saattajan on oltava terve.

Perhesuunnitteluneuvolan ja lastenneuvolan toimintaa supistetaan toistaiseksi. Kaikki ryhmätoiminta eli perhevalmennus ja ryhmäneuvolat ovat toistaiseksi peruttu.

Perhekeskuksen toiminta, työikäisten sosiaalipalvelut ja lapsiperheiden sosiaalipalvelut jatkuvat normaalisti.

Työllisyyspalvelut

Kuntouttavaa työtoimintaa ei järjestetä 17. maaliskuuta – 13. huhtikuuta.

Myös asiointipiste on suljettuna saman ajan. Asiointimahdollisuus puhelimitse on tiistaisin ja torstaisin. Nansotalon Asiointipisteeseen postilaatikkoon jätetyt asiakirjat toimitetaan TE-toimistoon.

Vammaispalvelut

Hempankaaren työ- ja toimintakeskus on suljettu koronaviruksen vuoksi 18. maaliskuuta alkaen toistaiseksi.

Nokian terveyspalveluiden vastaanotto on ruuhkautunut: ”Nyt pitäisi voida olla kotona esimiehen luvalla”

Asiakkaisiin ollaan yhteydessä, kun toimintakeskuksen toiminta käynnistyy uudelleen.

Luitko jo nämä?

Mainos