Pitkäniemen tilojen mahdollista käyttöä kartoitetaan siltä varalta, jos koronavirusepidemia leviää - Koronavirus - Nokian Uutiset

Pitkäniemen tilojen mahdollista käyttöä kartoitetaan siltä varalta, jos koronavirusepidemia leviää – ”Ensisijaisesti potilaita hoidetaan muualla”

Pitkäniemi on Pirkanmaan suurin psykiatrinen sairaala.

12.3.2020 16:58 | Päivitetty 12.3.2020 17:19

Nokian Uutiset

Hallitus piti torstaina iltapäivällä tiedotustilaisuuden, jossa se kertoi järeistä toimista estää koronaviruksen leviäminen. Suomessa on torstai-iltapäivään mennessä todettu yli 100 koronavirustartuntaa, joista 50 torstain aikana.

Nokialla tilannetta seurataan terveyspalvelujen johtajan Minna Luodon mukaan herkeämättä, ja kaupungin valmiusryhmä kokoontuu perjantaina aamulla tarkastelemaan tilannetta.

Luoto kertoo, että terveyspalveluiden näkökulmasta tilannetta valmistellaan parhaillaan siten, että esimerkiksi Pitkäniemen sairaala-alueen kiinteistöjen käyttömahdollisuutta selvitetään siltä osin, jos sairastuneita potilaita tulee Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella paljon.

Luodon mukaan Pitkäniemen mahdollinen käyttö liittyy Pirkanmaan sairaanhoitopiirin pandemiasuunnitelmaan, joka on tehty vuonna 2009. Suunnitelma on hänen mukaansa päivitetty alkuvuoden aikana sen jälkeen, kun tieto koronaviruksen leviämisestä alkoi edetä.

– Mistään valmistelusta ei voida kuitenkaan missään nimessä puhua. Ensin täytyt selvittää jo sekin, että soveltuvatko tilat sairaalakäyttöön. Esimerkiksi seinähappea ei todennäköisesti ole, sillä tiloissa on sijainnut psykiatrinen sairaala.

Luoto kertoo, että ensisijaisesti sairaalahoitoa tarvitsevia hoidetaan muualla kuten terveysaseman vuodeosastolla, jonne on tarkoitus lisätä vuodepaikkoja. Sellaisia potilaita, jotka tarvitsevat hoitoa, mutta eivät muuten ole vaarassa, hoidetaan Vihnusaseman yhteydessä sijaitsevissa tiloissa.

Koronaviruksesta kysymyksiä

Luoto kertoo, että torstain aikana Nokian terveysaseman neuvontapuhelimeen on tullut yhteydenottoja samaan tapaan kuin aikaisemminkin, mutta niissä on jonkin verran enemmän tiedusteltu koronavirukseen liittyen kuin aikaisemmin.

Luoto sanoo, että hänen tiedossaan ei ole, että Nokialla asuvaa henkilöä tai henkilöitä olisi karanteenissa. Tiedossa ei ole myöskään sitä kuinka monta nokialla asuvaa on testattu koronaviruksen osalta.

Tähän saamme todennäköisesti täsmennystä huomenna, kun johtavat ylilääkärit kokoustavat koronavirukseen liittyen.

Luitko jo nämä?

Mainokset