Kaupunginjohtaja: ”Koronavirus koskettaa ennen pitkää myös nokialaista yhteisöä” - Koronavirus - Nokian Uutiset

Nokian kaupungin valmiusryhmä seuraa koronavirustilanteen kehittymistä – Kaupunginjohtaja: ”Koronavirus koskettaa ennen pitkää myös nokialaista yhteisöä”

Koronavirustartuntojen määrä on kasvanut nopeasti Suomessa. Pirkanmaalla alueella on otettu käyttöön laajoja karanteeneja ja myös esimerkiksi Tampereen yliopisto on keskeyttänyt yli sadan hengen luennot. Myös Nokialla on varauduttu mahdollisen epidemian etenemiseen.

Nokian kaupunginjohtaja Eero Väätäinen kertoo kaupungin valmistautuneen hyvin tilanteeseen, jossa koronavirus leviäisi kaupungin sisällä.

12.3.2020 11:38

Nokian Uutiset

Nokialla koronaviruksen leviämistä seurataan edelleen tiukasti. Myös joitakin konkreettisia toimia on myös jo tehty. Esimerkiksi alkuviikosta linjattiin, että kaupungin koulun oppilaat eivät saa tulla kouluun, jos he kärsivät flunssan oireista.

Nokian kaupunginjohtaja Eero Väätäinen kertoo, että tilanne on seurannassa myös kaupungin valmiusryhmässä, joka kokoontui viimeksi tiistaina.

Väätäinen kertoo, että valmiusryhmä on olemassa koko ajan, mutta sen kokoonpano vaihtelee tilanteen mukaan.

Koronavirustilanteen myötä valmiusryhmää on laajennettu siten, että siihen kuuluu tällä hetkellä 16 jäsentä. Jäsenet koostuvat kaupungin johtoryhmän lisäksi eri alojen asiantuntijoita kuten tartuntataudeista vastaavasta lääkäristä sekä tiedotushenkilöstöstä.

– Tiistaina katsoimme tämän hetkisen tilanteen läpi sekä tarkastelimme sitä, kuinka varaudumme tulevaan. Kävimme myös palvelualueittain läpi sen mitä on jo tehty, ja millaista varautumista olisi vielä syytä tehdä.

Kaupunginjohtaja Eero Väätäisen mukaan koulut ja päiväkodit ovat aika korkeassa riskissä. Tämä siksi, että kontaktipinnat ovat laajat ja monimuotoiset.

Väätäinen korostaa, että kaupungin valmiustaso on korkealla ja tilanteen kehittymistä seurataan jatkuvasti.

– Myös valmiusryhmällä on kaikki valmiudet kokoontua hyvinkin nopeasti tilanteen muuttuessa.

Väätäinen sanoo, että vaikka kaupunki valmistautuu tilanteeseen, on kaupunkilaisten hyvä huomata ja tunnistaa se, että myös Nokialla seurataan ja noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ohjeistuksia sekä suosituksia.

– Lääketieteellisen osuuden hoitaa Pirkanmaan alueella puhtaasti Pirkanmaan sairaanhoitopiiri. Kaupungin tehtävä on puolestaan turvata palveluiden jatkuvuus sekä asioista tiedottaminen. Tehtäviimme kuuluu myös esimerkiksi se, että mikäli karanteeneja määrätään, on tehtävämme tavoittaa nämä henkilöt.

”Tulee koskettamaan myös nokialaista yhteisöä”

Väätäinen sanoo, että vaikka tulevaisuutta on vaikeaa ennustaa, ja tähän mennessä Suomessa ollaan nähty koronavirukseen liittyen vasta vähän. tulee koronavirus ennen pitkää koskettamaan myös nokialaista yhteisöä.

–Koulut ja päiväkodit ovat aika korkeassa riskissä. Tämä siksi, että kontaktipinnat ovat laajat ja monimuotoiset. En usko, että mikään yksikkö tai toiminto tulee olemaan täysin suojassa tältä asialta.

Väätäinen muistuttaa, että vaikka valmistautuminen on kaupungin sisällä kuinka hyvää tahansa, haasteita voi ilmetä.

–Yleensä on niin, että vaikka kuinka olemme valmistautuneet tai harjoitelleet, ja jokin iskee isosti päälle, tulee varmasti yllätyksiä ja huomaamme jälkikäteen, että olisi pitänyt toimia toisin.

Väätäinen toivoo, että nokialaiset noudattavat tarkasti yleisiä ohjeita, joita annetaan paitsi valtakunnallisesti, mutta myös kaupunkikohtaisesti. Tämä siksi, että koronaviruksen leviäminen pysyisi mahdollisimman rajattuna kuin mahdollista.

– Kaupunginkin kannalta tilanne on se, että resurssit ovat rajalliset. Jos koronavirus laajenee voimakkaasti, on selvää, että myös työntekijöitä sairastuu. Tärkeää olisi, ettei virus lävähtäisi kerralla päälle, vaan sitä saataisiin ajallisesti hallittua siten, että resurssit olisivat viranomaisilla ja muilla toimijoilla mahdollisimman hyvät.

Luitko jo nämä?

Mainokset