Pirkanmaan ely-keskus: Pienten yritysten poikkeusrahoitukselle kova kysyntä - Koronavirus - Nokian Uutiset

Pirkanmaan ely-keskus: Pienten yritysten poikkeusrahoitukselle kova kysyntä

Ely-keskukset tukevat 1–5 henkilöä työllistäviä pienyrityksiä koronakriisissä. Haku avautui tiistaina, ja Pirkanmaalta hakemuksia on tullut jo 516 kappaletta.

Pienten yritysten ahdinko näkyy ely-keskuksissa, joista 1–5 henkeä työllistävät yritykset voivat hakea tukea.

3.4.2020 13:09

Ely-keskukset tukevat koronakriisissä pieniä, 1–5 henkilöä työllistäviä yrityksiä. Pirkanmaan ely-keskus kertoo, että poikkeusrahoitukselle on ollut kysyntää heti alusta lähtien.

Haku avautui tiistaina 31. maaliskuuta, ja hakemuksia oli perjantaiaamuun mennessä tullut ympäri Suomea yhteensä 5 570 kappaletta. Hakemuksista 516 on Pirkanmaalta.

Myös ely-keskuksen koronarahoitusta varten perustettu neuvonta on ollut kiireinen. Yhteydenottoja on tullut paljon sekä sähköpostilla että puhelimitse, ja ajoittain puhelinpalvelu on ruuhkautunut. Jonotusaika on osalla soittajista venynyt pitkäksi.

Pienyrittäjä voi hakea koronatukea ely-keskukselta – ”Moni yrittäjä odotti suoraa rahaa, mutta rahoitusta voi saada vain kehittämiseen”

Pirkanmaan ely-keskuksen vs. johtaja Riikka Joutsensaari kertoo tiedotteessa, että neuvontaan on saatu lisää henkilöstöä. Lisäksi verkkosivuille päivitetään jatkuvasti lisää tietoa, ja siellä myös vastataan usein kysyttyihin kysymyksiin.

–  Toivomme kärsivällisyyttä, sillä tavoitteenamme on palvella kaikkia, Joutsensaari sanoo.

Pirkanmaan ely-keskuksen tiedotteen mukaan päätöksiä tehdään kaikissa ely-keskuksissa, ja niitä on tarkoitus käsitellä nopeasti. Päätösten tekeminen kuitenkin edellytti muun muassa asetuksen voimaantuloa.

Ely-keskuksen poikkeusrahoitus-sivulla on lisätietoja, kriteerit ja hakuohjeet koronarahoituksen saamiseen.

Yksinyrittäjät eivät hae tukea elyltä, vaan omalta kunnaltaan. 6–250 henkilöä työllistävät yritykset saavat apua Business Finlandista. Ensimmäisenä yrittäjän kannattaa ottaa yhteyttä omaan pankkiinsa tai rahoittajiinsa.

Luitko jo nämä?

Mainos